ΑΕΚ: Οι λύσεις Αλμέιδα χωρίς τον Ελίασον

EUROKINISSI

Ο Ελίασον θα λείψει για καιρό και η ΑΕΚ πρέπει να βρει λύσεις για να καλύψει το κενό ενός ποδοσφαιριστή που είχε εξελιχτεί σε ένα από τα πιο κομβικά γρανάζια της μηχανής της.

Ο τραυματισμός του Ελίασον σοβαρός. Σοκαριστικός. Ο Αλμεϊδα το κατάλαβε αμέσως.
Η ζημιά είναι μεγάλη. Κάταγμα. Πόνεσε μαζί με τον παίκτη και όλη η ΑΕΚ. Είχε δώσει πολλά ως τώρα και είχε αλλάξει την εικόνα της ομάδας. Στη χειρότερη στιγμή θα λείψει για καιρό. Θα στερήσει πολλά από την «Ενωση» που στο πρόσωπό του είχε βρει έναν παίκτη που την ανέβαζε επίπεδο μεσοεπιθετικά.

Αυτά, δυστυχώς, συμβαίνουν στη ζωή και στο ποδόσφαιρο. Το θέμα όμως είναι τι γίνεται τώρα. Η ΑΕΚ έχει άλλα δύο παιχνίδια να δώσει μέχρι τη διακοπή για το Μουντιάλ. Ο Ελίασον δεν θα είναι έτοιμος ούτε μετά την επιστροφή. Λύση υπάρχει; Είναι ο Αμραμπατ. Δοκιμασμένος και αξιόπιστος. Αυτός μπορεί να παίξει όπως και ο Ελίασον και στα δυο άκρα.

Ο Μαροκινός δεν είναι Ελίασον. Δεν έχει την ασίστ του, αλλά λύσεις μπορεί να δώσει στα τέσσερα ματς ως την έναρξη των μεταγραφών του Γενάρη και τον επίσημο ερχομό του Φερνάντες από τον Βόλο. Σαν παίκτες είναι διαφορετικοί. Ο Ελίασον είναι πιο γρήγορος και παίζει με τη μια την μπάλα.

Η λύση ‘Αμραμπατ

Ο Άμραμπατ την κρατάει περισσότερο, αλλά έχει την προσωπική ενέργεια. Δεν θα αλλάξει το σύστημα, αλλά σίγουρα αλλάζει η «κουλτούρα» στο παιχνίδι αφού είναι διαφορετικού στυλ παίκτες. Ήρθε η καταστροφή; Ένας τόσο σοβαρός τραυματισμός προκαλεί πάντα σοκ. Αλλάζει αρκετά. Κυρίως στην ψυχολογία.

Ο Άμραμπατ όμως δεν είναι χτεσινός παίκτης, μήτε παιδί από τις ακαδημίες. Αλλάζει την ως τώρα συνήθεια της φετινής ΑΕΚ, αλλά δεν καταρρέει όλο το σύστημα. Δεν θα έχει την ίδια ταχύτητα στην ανάπτυξη της, αλλά και γήπεδο βλέπει και μόνος του μπορεί να βγάλει φάση. Εχει την εμπειρία για όλα αυτά.

Σε κάθε τέτοια περίπτωση κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις. Προφανώς ένας τέτοιος τραυματισμός δεν αφήνει ποτέ κέρδη, αλλά η Αλμεϊδα ξέρει ότι ο Άμραμπατ μπορεί να του δώσει λύσεις.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News