ΕΠΟ: Πειθαρχικές διώξεις σε Μαρινάκη, Βρέντζο για τις δηλώσεις μετά τη Λεωφόρο

Ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, άσκησε πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Βρέντζου για τις δηλώσεις τους μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Πειθαρχικές διώξεις σε βάρος Βαγγέλη Μαρινάκη και του Γιάννη Βρέντζου άσκησε ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, μετά τις δηλώσεις που πραγματοποίησαν οι πρόεδρος του Ολυμπιακού και το επί σειρά ετών στέλεχος της πειραϊκής ΠΑΕ μετά την υπόδειξη πέναλτι του Κέλετ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής: «Από τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, κ. Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος των ακολούθων προσώπων.

Βαγγέλη Μαρινάκη, προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και
Γιάννη Βρέντζου, μέλους ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός

διότι ως αξιωματούχοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δυσφήμησαν ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α παρ. 1, 2α’ και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Οι διώξεις είναι με βάση το άρθρο για «δημόσιες δυσμενείς κρίσεις, εξύβριση και δυσφήμηση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων» και μάλιστα για “επιβαρυντική μορφή δυσφήμισης ή εξύβρισης ή δυσμενών κρίσεων” και οι ποινές που προβλέπονται είναι χρηματική ποινή από 10.000 έως 50.000 ευρώ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News