Ολυμπιακός: Το ανησυχητικό φαινόμενο που επιδεινώθηκε με τον Λεβαδειακό

Πεπ Μπιέλ
eurokinissi

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε και με τον Λεβαδειακό ότι δεν σκοράρει με τη συχνότητα που πρέπει με βάση τις τελικές που δημιουργεί.

Γράφαμε στις 9/11 ότι ο Ολυμπιακός, πια, παράγει περισσότερες φάσεις σε σχέση με πέρυσι στη Super League ωστόσο δεν έχει ικανοποιητική αναλογία γκολ και τελικών με συνέπεια αυτό να του κοστίζει σε βαθμούς. Κι επειδή ό,τι γράψαμε είχε βάση και τεκμηριώνονταν με τα επίσημα στατιστικά της λίγκας, επιβεβαιώθηκε στο έπακρο στο ματς των πρωταθλητών με τον Λεβαδειακό.

Στην πραγματικότητα σ’ αυτό το ματς επιδεινώθηκε το φαινόμενο αφού ο Ολυμπιακός δημιούργησε πολλές τελικές αλλά σκόραρε μόλις μία φορά. Προ Λεβαδειακού η αναλογία των ερυθρόλευκων ήταν ένα γκολ ανά 8.3 τελικές. Πλέον άνοιξε λίγο περισσότερο η ψαλίδα και πιο συγκεκριμένα σε ένα γκολ ανά 8.7 τελικές.

Ως τώρα σε κάθε ματς ο Ολυμπιακός δημιουργεί κατά μέσο όρο 13.1 τελικές ενώ πέρυσι το αντίστοιχο στατιστικό ήταν 11.8. Όμως πέρυσι η αναλογία τελικών και γκολ ήταν 1 / 6.6 και γι’ αυτό οι Πειραιώτες έπαιρναν τα ματς και οδηγούσαν από την αρχή την κούρσα του πρωταθλήματος ενώ φέτος είναι αναγκασμένοι να κυνηγούν και μάλιστα όντες στο -10β.

Διαφορά βεβαίως που διαμόρφωσαν και διαιτητικά λάθη με κορυφαίο το πρόσφατο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο μεταξύ τους ντέρμπι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News