Ολυμπιακός: Ντέρμπι κόντρα σε έναν (ακόμα) ξεκούραστο

Εμβιλά Ρέαμπτσιουκ
eurokinissi

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε με τον Παναθηναϊκό δίνοντας απαντήσεις και για τη φυσική κατάσταση κόντρα σε μια ομάδα με (σχεδόν) τα μισά του ματς, το ίδιο καλείται να κάνει και με την ΑΕΚ.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός έκανε μία από τις πλέον πειστικές, αν όχι την πιο πειστική τηρουμένων των αναλογιών, εμφανίσεις του φέτος. Οι ερυθρόλευκοι έδωσαν πολλαπλές απαντήσεις σ’ αυτό το ντέρμπι. Απάντησαν αρχικά με την εμφάνιση και απάντησαν σ’ εκείνους που υποστήριζαν ότι δεν έχουν καλή φυσική κατάσταση και τόνιζαν ότι, αντιθέτως, έχει εξαιρετική ο Παναθηναϊκός.

Στο ντέρμπι βεβαίως ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος από το πρώτο λεπτό ως το τέλος και αν υπήρξε μία ομάδα που έδειξε να αντέχει σε καλό ρυθμό επί 90 ήταν ο πρωταθλητής, όχι οι πράσινοι. Μάλιστα όλο αυτό απέκτησε μεγαλύτερη αξία με δεδομένο ότι οι Πειραιώτες έδωσαν στη Λεωφόρο το 23ο επίσημο ματς τους για φέτος ενώ οι γηπεδούχοι μόλις το 13ο!

Την Κυριακή (13/11) ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ και συμβαίνει κάτι ανάλογο. Συζητούν όλοι για την πίεση που ασκούν οι κιτρινόμαυροι ψηλά οι οποίοι σε σχέση με τους ερυθρόλευκους είναι επίσης απείρως πιο ξεκούραστοι. Η ΑΕΚ έχει δώσει ως τώρα μόλις 13 επίσημα ματς, 12 για το πρωτάθλημα και ένα για το κύπελλο. Αντιθέτως ο Ολυμπιακός έχει φτάσει πια στα 24, 12 για τη Super League και άλλα τόσα στην Ευρώπη.

Για ένα ακόμα ντέρμπι λοιπόν ο Ολυμπιακός καλείται να βρει τις δυνάμεις και να αντέξει απέναντι σε μια ομάδα που έχει κάτι λιγότερο από τα μισά του ματς! Αν μη τι άλλο είναι μια σημαντική παράμετρος.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News