ΑΕΚ: Βρήκε... χρυσό στον Μουκουντί

Eurokinissi

Ο Αρόλντ Μουκουντί εξελίσσεται σε λίρα εκατό για την ΑΕΚ και εμπνέει σιγουριά

Ήρθε σαν λύση της τελευταίας στιγμής. Όχι από το πάνω ράφι. Από την ιστορική Σεντ Ετιέν. Γαλλικό πρωτάθλημα. Στόπερ όμως μιας ομάδας που υποβιβάστηκε και μάλιστα με παθητικό κοντά στο 90 γκολ. Πολλά. Ψηλός. Για τις κακές γλώσσες στην αρχή ήταν και άτεχνος. Η ΑΕΚ έχει δεινοπαθήσει τα τελευταία χρόνια από το κέντρο της άμυνάς της.

Ο Αρόλντ Μουκουντί έχει ήδη διαγράψει όλα τα αρνητικά που έλεγαν για αυτόν και που το πρόσφατο βιογραφικό του τον βάραινε και μάλιστα πολύ. Η ΑΕΚ έχει να λέει πια για τον Καμερουνέζο και τα κατορθώματά του. Για το πόσο σταθερός και καθοριστικός είναι με τις επεμβάσεις του στην άμυνα. Για το πόσο σπουδαίο δίδυμο έχει συνθέσει με τον Ντομαγκοϊ Βίντα.

Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός έχει ξεκινήσει την καριέρα του από τη Χάβρη. Πέρασε από όλες τις κατηγορίες των εθνικών ομάδων της Γαλλίας. Με καταγωγή από το Καμερούν και γεννημένος στο Μποντί της Γαλλίας στα προάστια του Παρισιού δεν έχει αβαντάζ μόνο το ύψος του (1.91). Γαλλοτραφής μπήκε γρήγορα στο κλίμα της ΑΕΚ. Πάθος, δύναμη, αποφασιστικότητα. Εχει γίνει ένα με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο Αλμέιδα  είδε στον Μουκουντί όσα δεν είδαν οι άλλοι

Ο Αλμεϊδα είδε και σε αυτόν πράγματα που δεν είδαν άλλοι. Τον έκανε άμεσα βασικό γρανάζι. Ο Μουκουντί ανταποκρίνεται. Γίνεται απαραίτητος στην καλύτερη ΑΕΚ των τελευταίων ετών. Να σημειωθεί ότι ο γεννημένος στη Γαλλία, Μουκουντί, το 2019 επέλεξε την ομάδα ανδρών του Καμερούν, με την οποία συμμετείχε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2021, κατακτώντας την τρίτη θέση.

Έχει εμπειρίες από όλα τα επίπεδα. Γίνεται αφεντικό στην άμυνα. Ο δυναμισμός και το ανάστημά του τρομάζει τον αντίπαλο. Δεν διστάζει να προωθηθεί και να απειλήσει την αντίπαλη άμυνα. Η περσινή κακή χρονιά των «στεφανουά» του κόστισε σε αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Στοιχεία που βρήκε στο περιβάλλον της ΑΕΚ και πλέον αποδίδει εντυπωσιακά.

Στην ως τώρα καριέρα του και σήμερα στην «Ενωση» διακρίνεται για τις ακριβείς πάσες του. Ξεπερνά το 90% σε επιτυχία. Οι μακρινές μπαλιές του θέλουν βελτίωση μα στην ΑΕΚ δεν το πήραν για… δεκάρι. Στη Γαλλία είχε το προσωνύμιο «λοχίας». Στην ΑΕΚ μάλλον θα χρειαστεί να προαχθεί σε… «λοχαγό». Το κερδίζει με το σπαθί του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News