Γιώργος Χελάκης: Τι χρειάζεται να κάνει ο Ολυμπιακός από εδώ και πέρα…

EUROKINISSI

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για την εικόνα του Ολυμπιακού στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και αναλύει στη SportDay της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου, όσα χρειάζονται να πράξουν οι «ερυθρόλευκοι» στη συνέχεια της σεζόν.

Όταν μένεις δώδεκα βαθμούς πίσω δεν περνούν όλα από το χέρι σου, δηλαδή από τα πόδια σου. Όλα τα παιχνίδια να τα πάρει από εδώ και πέρα ο Ολυμπιακός δεν του φτάνουν για να κατακτήσει τον τίτλο. Θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να χάσει κι άλλα ματς εκτός από τα μεταξύ τους.

Εκείνο που μπορούν να κάνουν οι ερυθρόλευκοι είναι να αξιοποιήσουν την διακοπή για να βάλουν σε τάξη τα του οίκου τους και να εμφανιστούν ακόμα καλύτεροι από όσο έγιναν τον τελευταίο καιρό. Ναι μεν το παιχνίδι με του πρωτοπόρο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας έδειξε την πρόοδο που έχουν κάνει οι ερυθρόλευκοι αλλά το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Φάληρο ήρθε να καταδείξει ότι μένει δουλειά να γίνει ακόμα. Πολύ δουλειά που αφορά κυρίως τον Μίτσελ και τους παίκτες του.

Τα θηριώδη ποσοστά της Ένωσης στο πρώτο ημίχρονο και η αδυναμία να υπάρξει στέρεη απάντηση στο πρέσινγκ των παικτών του Αλμέιδα δείχνουν ότι υπάρχει ακόμα δρόμος που χρειάζεται να διανυθεί. Υποθέτω ότι η καλή εικόνα του του Ολυμπιακού στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου ημίχρονου δεν θα λειτουργήσει ως παραμορφωτικός φακός που θα μεγενθύνει τα θετικά και θα αποσιωπά τα αρνητικά.

Η στατιστική απεικόνιση του παιχνιδιού προσφέρεται για κάποια συμπεράσματα χωρ[ΓΧ1] ίς φυσικά να απολυτοποιούνται οι αριθμοί. Πολύ δε περισσότερο που μεσολάβησε η επτάλεπτη διακοπή και ο ρυθμός που είχαν πιάσει οι γηπεδούχοι χάθηκε. Άλλο πρόβλημα αυτό που προκύπτει όταν τα ένστικτα των οπαδών μπαίνουν πάνω από τις αγωνιστικές ανάγκες της ομάδας που αγαπούν και θέλουν να υποστηρίξουν.

Με άνεση χρόνου ο Ισπανός κόουτς θα κάνει την τελική διαλογή ώστε να μικρύνει το ρόστερ και να δουλέψει με αυτούς που θεωρεί αναγκαίους για να παρουσιάσει μια συμπαγή και συνεκτική ομάδα. Κι εδώ θα περιμένουμε να δούμε μια συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα με παίκτες που θα έχουν διακριτούς ρόλους στο γήπεδο και αυξημένη αποτελεσματικότητα.

Δεν θα εκπλαγώ να κάποια από τα βαριά ονόματα των ερυθρόλευκων μείνουν έξω από την προσπάθεια που θα γίνει μετά τη διακοπή. Κι ανεξάρτητα από τα χρήματα που δαπανήθηκαν και απομένει να δαπανηθούν, αν ο Βρσάλικο και ο Μαρσέλο δεν βρουν βηματισμό δεν θα χαλάσει ο κόσμος έτσι και βρεθούν εκτός…

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News