Παγκόσμιο Κύπελλο: Όταν ο γιατρός του ΠΑΟΚ έσωσε το μουντιαλικό όνειρο του Ουντέζε!

Sportday.gr

Ο Ιφεάνι Ουντέζε ζούσε και ανέπνεε για την παρουσία του στο Μουντιάλ του 2002 και λίγο έλειψε να το χάσει, όμως ο γιατρός του ΠΑΟΚ συνέβαλλε στο να προλάβει στο παρά ένα να κληθεί στην αποστολή της Νιγηρίας

Το 2002, ο Ιφεάνι Ουντέζε ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που βρισκόταν στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και είχε πιθανότητες να βρεθεί στο Μουντιάλ που έγινε στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας. Οι σχέσεις του «Δικεφάλου του Βορρά» με τον Νιγηριανό αμυντικό είχαν περάσει από χίλια κύματα.

Με τον ΠΑΟΚ να ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα, ο Ουντέζε συχνά – πυκνά καθυστερούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα όταν υπήρχε διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων. Για τον Ουντέζε, αυτή η κίνηση ήταν τότε μέτρο πίεσης για να του καταβληθούν χρήματα.

Το κάταγμα και η επέμβαση

Στις 12 Απριλίου 2002, ο Ουντέζε τραυματίστηκε στο χέρι, και σήμανε συναγερμός. Οι εξετάσεις έδειξαν ασταθές κάταγμα 3ου και 4ου μετακαρπίου οστού του δεξιού χεριού. Το μόνο που υπήρχε στο μυαλό του Ουντέζε δεν ήταν άλλο από τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Νιγηριανός και του έγινε ανοιχτή οστεοσύνδεση με βίδες που θα του αποσπαστούν σε 5-6 μέρες. Του τοποθετήθηκε πλαστικός νάρθηκας και το βράδυ πρόκειται να βγει από το Ιατρικό κέντρο για το σπίτι του. Ο γιατρός του ΠΑΟΚ. Γιώργος Οικονομίδης, προσπάθησε εξ΄αρχής να τον καθησυχάσει και ανέλαβε την επέμβαση, που είχε κρατήσει δυο ώρες.

Η αλλαγή τεχνικού που είχε αγχώσει τον Ουντέζε

Το χρονοδιάγραμμα επιστροφής του Ουντέζε στη δράση ήθελε τον ποδοσφαιριστή να είναι σε θέση να προπονηθεί στα μέσα Μαΐου. Ο Ουντέζε κίνησε γη και ουρανό για να πείσει το νέο τεχνικό της Νιγηρίας, Φέστους Ονιγκμπίντε, να τον συμπεριλάβει στην αποστολή.

Ο Ουντέζε ήταν βασικό μέλος της εθνικής, και τελευταίο του χρονικά παιχνίδι, πριν τον τραυματισμό, ήταν ο ημιτελικός του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με αντίπαλο τη Σενεγάλη, με τη Νιγηρία να χάσει στα πέναλτι και του Ουντέζε να αποβάλλεται στο φινάλε της παράτασης.

Ο Ουντέζε πήρε διαβεβαιώσεις ότι θα είναι στην αποστολή. ο γιατρός του ΠΑΟΚ τον είχε καθησυχάσει, με τον αμυντικός του ΠΑΟΚ να παίρνει την κλήση για το Μουντιάλ. Την τελευταία φορά που ο Ουντέζε είχε μιλήσει για το Μουντιάλ του 2002, είχε αναφερθεί στην επέμβαση του Γιώργου Οικονομίδη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News