ΑΕΚ Μεταγραφές: Θα αποκτήσει στόπερ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο;

EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου απαντά στη SportDay της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου στο ερώτημα για την ενδεχόμενη αγορά κεντρικού αμυντικού από την ΑΕΚ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Η ΑΕΚ πήρε μία στρατηγικής σημασίας απόφαση το περασμένο καλοκαίρι, όταν επέλεξε να προχωρήσει στην απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών και όχι τριών. Υπήρχε εκτενής συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα και με τον προπονητή, ωστόσο ξοδεύτηκε αρκετός χρόνος μέχρι να βρεθούν οι δύο βασικοί (Βίντα και Μουκουντί) και δεν υπήρχαν τα περιθώρια για να κυνηγήσει η ΑΕΚ ακόμα μία περίπτωση ίδιου επιπέδου.

Ετσι ο Αλμέιδα προτίμησε να δουλέψει με αυτούς που έχει υπολογίζοντας ως αναπληρωματικούς τον Γιώργο Τζαβέλλα και τον Γεράσιμο Μήτογλου. Ο δεύτερος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά στις δύο αναμετρήσεις που κλήθηκε να αγωνιστεί ως βασικός, ωστόσο ο βετεράνος διεθνής Έλληνας στόπερ, αν και ξεκίνησε καλά τη σεζόν σε άμυνα τριών, εμφάνισε αδυναμίες όταν κλήθηκε να παίξει με έναν κεντρικό αμυντικό ως παρτενέρ και όχι με δύο.

Είναι δεδομένη η απόφαση απόκτησης ενός ακόμα στο επιπέδου κοντά σε αυτό των Βίντα και Μουκουντί (ή και καλύτερου), όμως δεν είναι και μία απλή υπόθεση να βρεθεί τέτοιος κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο καθώς οι καλοί κεντρικοί αμυντικοί έχουν ομάδες και αγωνίζονται, οπότε δύσκολα θα παραχωρηθούν από αυτές αν δεν γίνει κάποια οικονομική υπέρβαση.

Η ΑΕΚ βέβαια θα προχωρήσει σε υψηλή δαπάνη εφόσον ο προπονητής βρει τον παίκτη που θέλει, όμως δεν θα πάρει παίκτη απλά για να πάρει. Αν αντιμετωπίσει δυσκολίες, τότε θα συνεχίσει το ψάξιμο για την ενίσχυσή της το ερχόμενο καλοκαίρι ώστε να προστεθεί στο ρόστερ ένας αμυντικός ο οποίος θα έχει την κλάση και το επίπεδο να σταθεί ηγετικά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Ο Μήτογλου δεδομένα θα συνεχίσει στην τετράδα των στόπερ καθώς ο προπονητής τον πιστεύει και δουλεύει πολύ μαζί του για να εξελιχθεί, ενώ ο Τζαβέλλας θέλει να παίξει για επιπλέον μία σεζόν και να κλείσει μετά την καριέρα του στην «Ενωση», κάτι που δεν θα πρέπει να αποκλειστεί καθώς εκτιμάται η προσφορά του και σε άλλους ρόλους, όπως αυτός που έχει εντός των αποδυτηρίων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News