Ολυμπιακός: Ένα πρότζεκτ για (να μη χαθεί) το πρότζεκτ

Αγκιμπού Καμαρά
eurokinissi

Ο Ολυμπιακός καλείται να βρει μια λύση με τον Αγκιμπού Καμαρά για τον οποίο όλοι πέρυσι παραμιλούσαν στο ξεκίνημα της σεζόν και εδώ και ένα χρόνο ζει στη… σκιά.

Είναι πολλές οι σκοτούρες που έχει στο κεφάλι του αυτή την περίοδο ο Ολυμπιακός. Μικρές υποχρεώσεις / δουλειές που καλείται να κάνει και οδηγούν σε μια μεγάλη και σημαντική, τη λεγόμενη μεγάλη εικόνα. Ποιά είναι αυτή; Μα φυσικά να γίνει καλύτερος και πιο αποτελεσματικός στο β’ μισό της σεζόν.

Στις πολλές υπο-κατηγορίες εργασιών / υποχρεώσεων είναι να δει και τι θα κάνει με τον Αγκιμπού Καμαρά. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο πέρυσι τέτοια εποχή άπαντες μιλούσαν με θαυμασμό και ο ελληνικός ποδοσφαιρικός κόσμος έδειχνε να κινείται γύρω του.

Ένα χρόνο μετά, ο Αφρικανός μεσοεπιθετικός που είχε αποκτηθεί από τη β’ ομάδα της Λιλ, είναι στη… σκιά (κυρίως) του ίδιου του περυσινού του εαυτού. Οι αριθμοί είναι… αμείλικτοι, ή αλλιώς ξεκάθαροι.

Φέτος στο 1/4 σε σχέση με πέρυσι…

Μέχρι στιγμής σε 13 (πρωτάθλημα) + 12 (Ευρώπη) επίσημα ματς του Ολυμπιακού ο Αγκιμπού μετράει μόλις 10 συμμετοχές σε 438 λεπτά. Πέρυσι μετά από τους ίδιους αγώνες είχε συνολικά 1.786 λεπτά! Πέρυσι στα ματς των ερυθρόλευκων στον όμιλο του Europa League ήταν βασικός και φέτος δεν κρίθηκε καν απαραίτητο να είναι στην ευρωπαϊκή λίστα και δεν αγωνίστηκε καθόλου…

Ενδεχομένως λόγω και του καλού περυσινού ξεκινήματος του Ολυμπιακού στη σεζόν (με εξαίρεση τον αποκλεισμό από το Champions League που ήρθε ωστόσο με τους ερυθρόλευκους χτυπημένος σε μεγάλο βαθμό από covid και σε κακή κατάσταση) ο Αγκιμπού να έδειξε μεγαλύτερος απ’ αυτό που είναι. Από την άλλη, ούτε η τωρινή του εικόνα είναι η σωστή, αυτή που του αξίζει.

Άρα, είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να βρεθεί ένα πρότζεκτ για το (περυσινό) πρότζεκτ. Δεν είναι καλό να… χάσει ο Ολυμπιακός τον Αγκιμπού. Ήταν πολλά και σημαντικά τα ματς πέρυσι στα οποία έπαιξε καλά, δεν ήταν ψέμα. Τι μπορεί να συμβεί τώρα; Θα απαντηθεί από Μίτσελ και διοίκηση. Θα είναι άραγε ένας δανεισμός σε ομάδα στην οποία θα παίζει δεδομένα βασικός για να βρει ρυθμό και να εξελιχθεί; Θα είναι κάτι άλλο; Περισσότερα… προσεχώς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News