Μουντιάλ 2022: Οι Καταριανοί πιέζουν τη FIFA για πλήρη απαγόρευση αλκοόλ, μπέρδεμα με βασικό χορηγό

ΑΠΕ

Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ απαιτεί από τη FIFA την πλήρη απαγόρευση του αλκοόλ στα γήπεδα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την ίδια ώρα που η μπύρα Budweiser είναι εκ των βασικών χορηγών της διοργάνωσης.

Μόλις 48 ώρες πριν την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, η βασιλική οικογένεια του εμιράτου της Μέσης Ανατολής, απαιτεί την πλήρη απαγόρευση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, ενώ το διάσημο brand μπύρας, Budweiser, αποτελεί έναν από τους βασικούς χορηγούς.

Σύμφωνα με όσα ίσχυαν ως τώρα, οι πωλήσεις αλκοόλ θα περιορίζονταν σε αλλοδαπούς που θα είχαν τη δυνατότητα κατανάλωσης αλκοόλ σε ξενοδοχεία που είχαν λάβει σχετική άδεια και εστιατόρια ή μη Μουσουλμάνους κατοίκους με ειδικές άδειες στα σπίτια τους, στις fan zones και σε συγκεκριμένες ώρες σε κάποιους χώρους έξω από τα γήπεδα, με όριο τα 4 ποτά.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, μία ενδεχόμενη πλήρης απαγόρευση, θα έθετε τη FIFA ενώπιων ενός εκ των βασικών χορηγών της διοργάνωσης, την Budweiser, με την οποία έχει υπογραφεί συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων.

Οι συζητήσεις για το θέμα βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της εν λόγω εταιρείας παραγωγής της μπύρας και της FIFA, αν και οι Times λένε ότι η κατάργηση των πωλήσεων της Budweiser είναι πλέον «πιθανή» μετά την παρέμβαση των βασιλικών μελών του Κατάρ. Οι New York Times ανέφεραν ότι η παρέμβαση έγινε από τον Σεΐχη Τζασίμ μπιν Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, αδελφό του ηγεμόνα του Κατάρ, καταλήγει το δημοσίευμα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News