ΑΕΚ: Γιόνσον, ο πιστός υπηρέτης του... απλού!

EUROKINISSI

Ο Ματίας Αλμέιδα επέμεινε πολύ το καλοκαίρι για την απόκτηση του Ματίας Γιόνσον και ο Βαγγέλης Αρναούτογλου αναλύει στη SportDay της Παρασκευής 18/11 τους λόγους που ο Δανός μέσος δικαιώνει σε κάθε ευκαιρία τον προπονητή του.

Το στοιχείο το οποίο αρέσει έως και μαγεύει περισσότερο από κάθε τι άλλο στο παιχνίδι του Δανού μέσου Γενς Γιόνσον, είναι η απλότητα με την οποία αγωνίζεται. Δεν προσπαθεί να κάνει τίποτα περιττό, τίποτα περισσότερο από αυτό που γνωρίζει ότι μπορεί να φέρει εις πέρας.

Είναι ένας τρόπος να αποφεύγει λάθη και κακοτοπιές, αν και ακόμα δεν έχουμε δει τη συνεισφορά που μπορεί να έχει και στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς στην ΑΕΚ είναι βέβαιοι ότι μπορεί να προσφέρει και στον συγκεκριμένο τομέα, πολλά περισσότερα πράγματα από όσα διαπιστώσαμε στα έως τώρα ματς.

Ας μην ξεχνάμε δε ότι για καιρό έχασε και τη θέση του στην ενδεκάδα, λόγω της τρομερής εξέλιξης του Ντάμιαν Σιμάντκι. Ο Δανός ήταν πάντα συγκεντρωμένος και κοιτούσε πρωτίστως να κάνει σωστά όλα όσα πρέπει να χαρακτηρίζουν τις αρμοδιότητες και τη δουλειά ενός καθαρόαιμου 6αριου.

Εδινε τις σωστές καλύψεις, μάρκαρε στο χώρο με το μυαλό του να βρίσκεται στο πως ανά πάσα στιγμή θα είναι έτοιμος να διορθώσει λάθη συμπαικτών ή την απουσία τους από τα σημεία που κανονικά θα έπρεπε να είναι. Πρόσφερε όλες τις απαιτούμενες βοήθειες ώστε η ΑΕΚ να έχει τη σωστή ανασταλτική εικόνα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και γενικά ήταν μια παρουσία επιβλητική σε χώρους που η ομάδα είχε πέρυσι εμφανές έλλειμμα, λόγω της πτωτικής πορείας του Σιμόες αλλά και της έλλειψης ικανών εναλλακτικών λύσεων.

Εχει επίσης κερδίσει όλους με την καθημερινή παρουσία του καθώς δείχνει πόσο ενθουσιασμένος είναι με την προοπτική της ΑΕΚ, μια απόφαση ζωής και καριέρας που του πήρε αρκετό χρόνο για να λάβει, καθώς επί της ουσίας το πρεσάρισμα των ανθρώπων της ομάδας είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Ιανουάριο.

Από τη στιγμή που την επέλεξε ως προορισμό για τα πιο παραγωγικά και ώριμα χρόνια του στο ποδόσφαιρο, είναι ένα παράδειγμα για τους νεότερους και ένας ταγμένος πολεμιστής στα σχέδια του Ματίας Αλμέιδα που επέμεινε πολύ για την απόκτησή του και τώρα διαπιστώνουμε το γιατί.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News