Ολυμπιακός - ΕΠΟ: «Γι' αυτό πρέπει να απαλλαχθούν οι κ.κ.Μαρινάκης, Βρέντζος»

Γιάννης Βρέντζος
eurokinissi

Τι ανέφερε ο δικηγόρος των κ.κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Βρέντζου στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για τις δηλώσεις που έγιναν μετά το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκος.

Το δικαίωμα στην άποψη και την κριτική είναι αναφαίρετο για όλους και θεμέλιο της δημοκρατίας σε μια χώρα μάλιστα που τη «γέννησε».

Αυτό υπενθύμισε ο δικηγόρος, Βασίλης Δημακόπουλος, που εκπροσώπησε τους κ.κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Βρέντζο την Πέμπτη (24/11) ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ στην εκδίκαση της δίωξης που άσκησε ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας για τις δηλώσεις που έκαναν μετά το φινάλε του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (6/11) στη Λεωφόρο.

Δίωξη που έγινε με βάση το άρθρο για «δημόσιες δυσμενείς κρίσεις, εξύβριση και δυσφήμηση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων» και κάτι τέτοιο «προβλέπει» αποκλειστικά χρηματικές ποινές (από 10 έως και 50 χιλ. ευρώ).

«Θεωρούμε ότι σε κάποιες από τις δηλώσεις τους δεν υπέπεσαν σε αδικήματα επειδή άσκησαν κριτική στην εκτελεστική εξουσία. Κάποιες από τις δηλώσεις τους δεν αφορούν και το επίμαχο θέμα της κατηγορίας. Είναι εκτός πλάνου κατηγορίας η κριτική στην εκτελεστική εξουσία», συμπλήρωσε στην τριλογία για την απαλλαγή ο κ.Δημακόπουλος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News