Λίβερπουλ: Διαπραγματεύσεις με κοινοπραξίες από Μέση Ανατολή για πιθανή αγορά έναντι 3,5 δισ. ευρώ

Sportday.gr

Σύμφωνα με την Daily Mail, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Λίβερπουλ, FSG βρίσκεται σε συζητήσεις με κοινοπραξίες από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία για πιθανή αγορά του συλλόγου έναντι 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η Λίβερπουλ βρίσκεται σε συζητήσεις με δύο κοινοπραξίες με έδρα τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ για την εξαγορά του συλλόγου έναντι 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, αποκαλύπτει μέσω πηγών της, ότι στελέχη της κοινοπραξίας προσέγγισαν τον διευθυντή της Fenway Sports Group, Μάικ Γκόρντον – τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για την πώληση της Λίβερπουλ – για να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας, ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Τούρκι Αλ Φαϊζάλ, δήλωσε μέσα στην εβδομάδα ότι θα στηρίξει τις προσφορές εξαγοράς τόσο της Λίβερπουλ όσο και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού και τα δύο σπουδαία αγγλικά κλαμπ βρίσκονται σε αναζήτηση πιθανών αγοραστών.

Η Λίβερπουλ αποτιμήθηκε στα 3,89 δισεκατομμύρια λίρες από το Forbes τον Μάιο και πιστεύεται ότι η Μάντσεστερ  Γιουνάιτεντ αξιώνει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια λίρες, με ένα ποσό ύψους  6-8 δισ. Η FSG αγόρασε τη Λίβερπουλ το 2010 έναντι 300 εκατομμυρίων λιρών.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News