ΑΕΚ: Εκεί στοχεύει ο Αλμέιδα

EUROKINISSI

Τα σημεία που θέλει να βελτιώσει στην ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα κατά τη μίνι χειμερινή προετοιμασία.

Η ΑΕΚ είναι ήδη στην Ολλανδία και η σκληρή δουλειά έχει ήδη αρχίσει. Σε γνώριμα μέρη πια ο Αλμέιδα και οι παίκτες του θα προσπαθήσουν να βρουν αυτό που τους έλειψε στον πρώτο γύρο ώστε να είναι έτοιμοι στην επανέναρξη. Αν υπάρχει κάτι που προβλημάτισε αυτό δεν είναι άλλο από το εύκολο γκολ.

Πολλά έχουν ειπωθεί για τις χαμένες ευκαιρίες της ΑΕΚ. Πέραν της σκληρής δουλειάς για τη διατήρηση της πολύ καλής φυσικής κατάστασης που η ομάδα του είχε σε όλη τη διάρκεια του πρώτου γύρου, ο Ματίας Αλμέιδα καλείται να λύσει και το ζήτημα του γκολ, στο οποίο – για πολλούς – εντοπίζεται σε σημαντικό βαθμό και η απόσταση των οκτώ βαθμών που έχει δημιουργηθεί από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Στα εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ σπατάλησε πολλές κλασικές ευκαιρίες και τελικά αρκέστηκε σε ισοπαλίες που την έφεραν πίσω.

Η ΑΕΚ είναι πρώτη σε σύνολο τελικών προσπαθειών. Βρίσκεται πολύ μπροστά από όλες τις άλλες ομάδες της Σουπερ Λίγκας σε συνολικές ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή αλλά και σε πάσες-κλειδιά που εμφανίζουν δικούς τους ποδοσφαιριστές της σε πλεονεκτικές θέσεις για γκολ.  Κι όμως δεν είναι καν στην πρώτη πεντάδα των πιο εύστοχων ομάδων στην επίτευξη τερμάτων ανά τελικές προσπάθειες, όπως λένε τα στατιστικά του πρωταθλήματος.

Αυτό την στιγμή μάλιστα που στον Παναθηναϊκό αρκούν 6,3 τελικές προσπάθειες για να σκοράρει. Την ίδια ώρα η ΑΕΚ χρειάζεται 8,8 για να βρει δίχτυα. Αυτά είναι νούμερα τα οποία ο Αλμέιδα και οι συνεργάτες του τα γνωρίζουν πολύ καλά. Έχουν ήδη καταστρώσει τα πλάνα τους και το πως θα δουλέψουν ώστε να βρεθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Δεν είναι βέβαια τραγικά τα πράγματα. Σε καμία περίπτωση. Απλά, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ο Αργεντινός τεχνικός έχει ήδη βελτιώσει παίκτες όπως ο Γκάτσινοβιτς που έχει ήδη βρει τέσσερις φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Θα ήθελε να είναι στην ίδια εξαιρετική κατάσταση ευστοχίας και ο Γκαρσία, παίκτης με τον οποίο θα δουλέψει ξεχωριστά ο τεχνικός της «Ενωσης» ώστε να είναι πιο αποτελεσματικός από τα τέλη Δεκεμβρίου και μετά οπότε και θα υπάρξει επιστροφή στην επίσημη αγωνιστική δράση για όλους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News