ΕΠΟ: Το κατάφερε κι αυτό ο Μπαλτάκος, τον... άδειασαν και οι τέσσερις «μεγάλοι»!

EUROKINISSI

Κι όμως, ο Τάκης Μπαλτάκος το κατάφερε κι αυτό με τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις του στον τρόπο διοίκησης της ΕΠΟ. Προκάλεσε κοινή αντίδραση σε πρότασή του, από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!

  • Καιρό είχε να ασχοληθεί ο παρασκηνιακός μας κήπος με το… μπουμπούκι που ονομάζεται Τάκης Μπαλτάκος. Τι έκανε πάλι ο πρόεδρος της ΕΠΟ; Απλά κατάφερε να προκαλέσει την αγανάκτηση και των τεσσάρων «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου που μετέχουν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου!
  • Στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί ο Μπαλτάκος ζήτησε (άκουσον, άκουσον) να αφαιρεθούν τα 400.000 ευρώ του ποσού από το solidarity της ΟΥΕΦΑ προς τις ομάδες της Super League που δεν έχουν έσοδα από τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να προσφερθούν σε αυτές της Super League 2.
  • Τι ζήτησε δηλαδή ο πρόεδρος της ΕΠΟ; Να στερήσει από ομάδες που έχουν ανάγκη αυτά τα χρήματα και να τα μοιράσει εκεί που κρίνει ο ίδιος ότι εξυπηρετούνται καλύτερα τα όποια συμφέροντα θέλει να ικανοποιήσει.
  • Η κίνηση Μπαλτάκου ήρθε, φυσικά, να προστεθεί σε μια σειρά αυθαιρεσιών του προέδρου της ΕΠΟ που επιδιώκει με κάθε ευκαιρία να… βάζει χέρι σε υποθέσεις που δεν έχει την παραμικρή δικαιοδοσία να το πράττει, σε ένα πρωτοφανές φαινόμενο «ποδοσφαιρικού ναρκισσισμού» που όμοιό του δεν έχει υπάρξει ξανά στα χρονικά του ποδοσφαίρου μας. Τι κι αν η ίδια η ΟΥΕΦΑ ορίζει με κάθε λεπτομέρεια που και πως θα διανεμηθεί το ποσό του solidarity; Ο Μπαλτάκος θεωρεί ότι μπορεί να αλλάζει ακόμη και αποφάσεις που προέρχονται από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία!
  • Όπως ήταν απόλυτα λογικό η πρόταση Μπαλτάκου προκάλεσε την κοινή αντίδραση των «τεσσάρων μεγάλων» του ποδοσφαίρου μας. Απαραίτητη σημείωση. Στην πρόταση του προέδρου της ΕΠΟ αντέδρασαν ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ που δεν θα εισπράξουν ούτε σεντ από τα 3,4 εκατομμύρια ευρώ της ΟΥΕΦΑ.
  • «Ο ρόλος της ΕΠΟ είναι διαμεσολαβητικός και δεν έχει καμμιά δουλειά να μοιράζει χρήματα που έχει ορίσει η UEFA που θα πηγαίνουν. Προφανώς διαφωνούμε, όπως σίγουρα διαφωνούν και οι 12 ομάδες Super League που δικαιούνται solidarity και περιμένουν αυτά τα χρήματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραπαπάς, εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό για να συμφωνήσουν μαζί του και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της Super League.
  • «Δεν συμφωνούμε με την πρόταση σας και αν και εδώ εκπροσωπούμε τις ομάδες μας και αν και εμείς και ο Ολυμπιακός δε δικαιούμαστε solidarity αφού παίξαμε σε ομίλους δεν είναι δυνατόν να πάρουμε χρήματα από τις ομάδες της Super League που δεν πήραν χρήματα από το Στοίχημα ακόμα και έχουν ζητήματα. Δεν μπορεί να παρακρατηθεί κάτι από την ΕΠΟ», υποστήριξε ο Μάκης Γκαγκάτσης ως εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο CEO της ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς:  «Ούτε εμείς συμφωνούμε, τα χρήματα του solidarity πρέπει να πάνε στις 12 ομάδες της Super League».
  • Κάθετα αντίθετος στην πρόταση Μπαλτάκου εμφανίστηκε και ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Λεωνίδας Μπουτσικάρης: «Διαφωνούμε όπως τίθεται, 29 Νοεμβρίου, εντελώς αιφνιδιαστικά και κάτι τέτοιο θέλει σχεδιασμό. Δεν είναι δυνατόν να αλλάζει η διανομή του solidarity»…
  • Προφανώς και δεν είναι δυνατόν να αλλάζει η διανομή του solidarity, επειδή ένα πρωί… ξύπνησε ο Μπαλτάκος και αποφάσισε ότι μπορεί να παρέμβει ακόμη και σε δράσεις που εφαρμόζει η ίδια η ΟΥΕΦΑ.
  • Είπαμε, όμως. Άβυσσος η ψυχή και ο τρόπος σκέψης του Προέδρου της ΕΠΟ! Σε λίγο θα αγανακτήσουν μαζί του ακόμη και εκείνοι που τον τοποθέτησαν στην προεδρική καρέκλα στο Πάρκο Γουδή…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News