ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα περιμένει τον Τσούμπερ που θα τον πείσει ότι μπαίνει στο νόημα της ομάδας

eurokinissi

Ο Στίβεν Τσούμπερ θυσίασε ακόμη και τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ για να αφοσιωθεί στην ΑΕΚ, ωστόσο η επιστροφή του σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ένωση μόνο εύκολη δεν μοιάζει…

Ο Στίβεν Τσούμπερ ταλαιπωρήθηκε πολύ κατά τους προηγούμενους μήνες. Ίσως και να είχε ξεφύγει νωρίτερα από το πρόβλημα πολλών εβδομάδων που αντιμετώπιζε στους κοιλιακούς, αν δεν υπήρχε στο μυαλό του το Μουντιάλ, η επιθυμία συμμετοχής σε αυτό και η εξασφάλιση της παρουσίας του στο Κατάρ με την Ελβετία, μέσω της ΑΕΚ.

Ο διεθνής ακραίος επιθετικός, δεν ήθελε να χάσει έδαφος στην Ένωση με την έλευση ενός νέου προπονητή. Δεν είναι επίσης και η πιο εύκολη απόφαση για κάθε ποδοσφαιριστή, να περάσει την πόρτα του χειρουργείου όταν υπάρχουν σημαντικές ελπίδες να αντιμετωπίσει το πρόβλημα συντηρητικά. Κάτι ανάλογο προσπαθούσε επί μήνες και ο Νέλσον Ολιβέιρα ως παίκτης της ΑΕΚ και τελικά κατάφερε να αποφύγει το νυστέρι.

Αν ο Τσούμπερ επέλεγε να μπει στο χειρουργείο νωρίτερα, θα έχανε την ευκαιρία να βρει χώρο εξ αρχής στα πλάνα του Αλμέιδα -στα οποία θυμίζουμε ότι λογιζόταν ως βασικός στην αφετηρία της σεζόν-, άρα θα έθετε εν αμφιβόλω και τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Έτσι το σκεφτόταν τότε, έκανε θεραπεία, έσφιγγε τα δόντια και έπαιζε.

Ώσπου η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Παρόλα αυτά, δικαίως στην ΑΕΚ αναγνώρισαν και εκτίμησαν την απόφασή του να κάνει το απαιτούμενο χειρουργείο για να λυθεί το πρόβλημα κοιλιακών-προσαγωγών που τον ταλαιπωρεί, εν μέσω της διακοπής των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, μένοντας εκτός Μουντιάλ.

Πόσο εύκολο είναι για τον Τσούμπερ να κερδίσει το χαμένο έδαφος;

Ενδεχομένως, με περισσότερη προσπάθεια και συντηρητική αγωγή, να ήταν σήμερα στο Κατάρ. Ίσως και όχι… Σημασία έχει ότι αποφάσισε να απαλλαγεί οριστικά από το πρόβλημα για να αφοσιωθεί στην Ένωση. Πόσο εύκολο είναι όμως για τον Ελβετό να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να γίνει ξανά βασικός στην ΑΕΚ; Καθόλου!

Σε περίοδο που Γκατσίνοβιτς να κάνει εξαιρετικά πράγματα με τη φανέλα της ομάδας και αναγνωρίζεται ως ο πολυτιμότερος παίκτης της, εκκινώντας τις προσπάθειές του από αριστερά, χώρος για τον Τσούμπερ δεν προκύπτει. Θα πρέπει επίσης να δουλέψει πολύ και σε θέματα φυσικής κατάστασης, έκρηξης και σωματικού βάρους για να φτάσει στο επίπεδο να υπηρετεί το πλάνο του Αλμέιδα με τον τρόπο που το κάνει ο Σέρβος.

Από την άλλη, μια επένδυση 5 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας -χρήματα που δαπανήθηκαν για την αγορά του + το συμβόλαιό του σε αυτό το διάστημα- δε γίνεται να χωθεί σε ένα περιθώριο. Η ΑΕΚ πρέπει να τον αφυπνίσει αγωνιστικά και εκείνος να βρει τον εαυτό του. Η ομάδα τον χρειάζεται καθώς οι απουσίες στις πτέρυγες είναι σημαντικές και ο ίδιος έχει την ανάγκη να εμφανίσει τον ποδοσφαιριστή που θαυμάσαμε στην αφετηρία της πορείας του στην Ελλάδα. Όλα στο γήπεδο λοιπόν!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News