ΑΕΚ: Ο Κονέ σκέφτεται να κατέβει στον πολιτικό στίβο μάχης με τη Νέα Δημοκρατία

EUROKINISSI

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Παναγιώτης Κονέ, έπεσε πολύ γρήγορα -η αλήθεια είναι και απότομα- στα βαθιά ενός νέου καθήκοντος στην Ένωση. Τώρα, σκέφτεται σοβαρά την ενασχόλησή του με την πολιτική, ως υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία.

  • Μυρίζει και σε εσάς… άρωμα εκλογών; Άντε, λοιπόν, να ξεκινήσουμε με τις πρώτες προεκλογικές ειδήσεις που ίσως μας απασχολήσουν στο επόμενο διάστημα. Γιατί, όπως πάντα, ο χώρος του αθλητισμού θα αποτελέσει δεξαμενή άντλησης υποψηφίων για τα ψηφοδέλτια.
  • Ήταν Δεκέμβριος του 2020 όταν ο Παναγιώτης Κονέ «επιστρατεύτηκε» από την ΑΕΚ, στο ρόλο που ακόμα και σήμερα κατέχει, αντικαθιστώντας τον Ίλια Ίβιτς. Κι όμως, μόλις δύο μήνες νωρίτερα (Οκτώβριος 2020), είχε δηλώσει ότι σταματά το ποδόσφαιρο για να γίνει προπονητής.
  • «Ως ένα άτομο που ποτέ δεν σταματά να ονειρεύεται και να θέτει νέους στόχους, μαζί με το πάθος μου για αυτό το άθλημα είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που μπορώ να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο που δεν είναι άλλο από αυτό της προπονητικής», ανέφερε μεταξύ άλλων στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα που έστειλε στην ιδιότητα του ποδοσφαιριστή.
  • Γρήγορα, εκείνο το προσωπικό σχέδιο απεμπολήθηκε διότι η ΑΕΚ τον κάλεσε να συνεισφέρει από ένα πόστο εντελώς διαφορετικό, για το οποίο όχι απλώς δεν είχε δικές του σκέψεις ή σχετική εμπειρία αλλά και που τον βρήκε ανέτοιμο. Παρόλα αυτά, στάθηκε στα πόδια του, αν και στην αρχή περπάτησε χρησιμοποιώντας πατερίτσες…
  • Φαίνεται ότι οι καινούργιες, άγνωστες προς εκείνον υποθέσεις, συνεχίζουν να εξιτάρουν τον Παναγιώτη.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο άλλοτε διεθνής μέσος σκέφτεται σοβαρά την ενασχόλησή του με την πολιτική, ως υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι κάτι που έχει «κλειδώσει», όμως όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε είναι μια απασχόληση που επιθυμεί και για την οποία μάλιστα, ο ίδιος έχει κινήσει τα νήματα προκειμένου να δοκιμάσει τις δυνάμεις στον εκλογικό στίβο μάχης.
  • Συγκεκριμένα, οι βουλευτικές προθέσεις του αφορούν στο βόρειο τομέα της Β’ Εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών, όπου ανήκουν οι Δήμοι Κηφισιάς, Πεντέλης, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης, Πεύκης, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Νέας Ιωνίας, Γαλατσίου, Φιλοθέης-Ψυχικού και Παπάγου-Χολαργού.
  • Το κατά πόσο αυτή η ιστορία θα προχωρήσει, δεν είναι κάτι που σήμερα γνωρίζουμε καθώς γίνονται ζυμώσεις σε γενικότερο επίπεδο στο κυβερνών κόμμα. Ούτε μπορεί κάποιος να εικάσει αν τελικά αυτή η ενασχόληση, εφόσον συντελεστεί, θα μπορούσε να σημάνει και την αποχώρησή του από την ΑΕΚ ή την ταυτόχρονη απασχόλησή του και στα δύο επίπεδα. Το δεύτερο πάντως, είναι ένα σενάριο που φαίνεται αρκετά δύσκολο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News