Μουντιάλ 2022: Το γήπεδο όπου προκρίθηκε η Βραζιλία... τα μαζεύει και πάει σε άλλες πολιτείες

Twitter

Το στάδιο «974» του Κατάρ είχε γίνει σημείο αναφοράς πριν ακόμα φιλοξενήσει αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Κι αυτό γιατί είναι το πρώτο φορητό στάδιο στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που μετά και το παιχνίδι της Βραζιλίας με την Ιαπωνία θα… πλεύσει προς άλλες χώρες.

Η Βραζιλία πήρε μεγάλη πρόκριση επί της Ιαπωνίας το βράδυ της Κυριακής (5/12) στο στάδιο «974» αλλά… ιστορία έγραψε το γήπεδο και όχι η «Σελεσάο». Κι αυτό διότι ολοκλήρωσε την αποστολή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και η εγκατάσταση θα μεταφερθεί σε άλλες χώρες.

Ακόμα και η ονομασία του, χωρητικότητας 44.089 θεατών σταδίου, είναι ιδιαίτερη καθώς την απέκτησε λόγω των 974 κοντέινερ πλοίων που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του, στο πλαίσιο της δέσμευσης του Κατάρ για οικονομική βιωσιμότητα και τολμηρό σχεδιασμό.

Παράλληλα, η ονοματοδοσία του προέκυψε και από τον τηλεφωνικό κώδικα της χώρας, που είναι επίσης ο αριθμός 974, ενώ κατασκευάστρια εταιρεία είναι η Fenwick Iribarren Architects. Το όνομα επίσης  αντικατοπτρίζει τη στρατηγική θέση του σταδίου, που βρίσκεται κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Hamad, στο αεροδρόμιο της Ντόχα και στο λιμάνι της Ντόχα.

Συνολικά φιλοξένησε 7 αναμετρήσεις κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του 2022.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News