Μπάμπης Χριστόγλου: Ο τσαμπουκάς του Κασάμι και τα… στόματα που θα βουλώσει ο Μαρσέλο!

EUROKINISSI

Ο Μπάμπης Χριστόγλου εξηγεί γιατί ο Μίτσελ έχει ακόμη μπροστά του πολλή δουλειά για να διορθώσει τα κακώς κείμενα του Ολυμπιακού, αλλά υπογραμμίζει τα πρώτα θετικά μηνύματα που έρχονται από τη Μαρμπέγια. Στη SportDay που κυκλοφορεί την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου.

Ο Ολυμπιακός πήγε χειμερινή προετοιμασία ουσιαστικά να διορθώσει την κακή προετοιμασία του καλοκαιριού. Ήταν φανερό ότι  το καλοκαίρι κάποια πράγματα πήγαν στραβά και αυτό φάνηκε τόσο στα Ευρωπαϊκά ματς αλλά και στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Αν προσθέσουμε και το μεγάλο ρόστερ τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα.

Από την πρώτη μέρα στην Ισπανία και έχοντας δει και δυο φιλικά, αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι υπάρχει σφυγμός στην ομάδα και αρχίζει να φτιάχνει και η φυσική κατάσταση που το προηγούμενο διάστημα έκανε την ομάδα να σβήνει μετά το 60’ .

Σίγουρα έχει πολύ δουλειά ακόμα για να γίνει η ομάδα αυτή που πρέπει να πιέζει  σε μεγαλύτερο διάστημα, να έχει την κατοχή πολύ χρόνο και να βγάλει αυτοματισμούς στο χορτάρι. Υπάρχουν όμως, στοιχεία που είδαμε και που θα αλλάξουν την ομάδα προς το καλύτερο.

Η επιστροφή του Φορτούνη είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, η διαφορά ποιότητας του Κώστα φάνηκε στο γήπεδο, οι συνεργασίες του με τον Μπιελ, τον Χάμες και κυρίως τον Ελ Αραμπί έδιναν τόσα διαφορετικά πράγματα στο γήπεδο που σίγουρα θα βοηθήσουν την ομάδα στη λειτουργία αλλά και στο επιθετικό ποδόσφαιρο που τόσο έλλειψε στον Ολυμπιακό τους τελευταίους μήνες.

Υπάρχουν και αρνητικά συμπεράσματα από τα δυο παιχνίδια στην Ισπανία φυσικά και πρώτα απ’ όλα στον τερματοφύλα Κρίστινσον  που όποτε παίζει είναι ένα ακόμα πρόβλημα.   Τόσο στην Ισπανία όσο και όποτε έχει χρησιμοποιηθεί δεν είναι ισάξιος του Πασχαλάκη και του Βάτσλικ και δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να τον εμπιστευτεί.

Με τον ερχομό του Βραζιλιάνου μπακ ο Ολυμπιακός θα κλείσει την τρύπα δεξιά και θα έχει μια αξιόπιστη λύση, παράλληλα ο χρόνος  δουλεύει και για τον Μαρσέλο και η απόδοσή του στο ματς με την Σταντάρ έδειξε τι μπορεί να προσφέρει αυτός ο υπερ παίχτης στα αριστερά της ομάδας. Η συνεργασία του σε αυτό το ματς με Χάμες – Φορτούνη και οι δυο ασίστ θα κάνουν πολλούς να το βουλώσουν.

Η προσθήκη  Κασάμι θα δώσει λίγο πάθος και τσαμπουκά που έλλειπε από την μεσαία γραμμή.

Ότι και να λέμε βέβαια  για τα φιλικά αν αυτή η πρόοδος δεν εμφανιστεί  στα επίσημα, θα είναι λόγια του αέρα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News