ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα έκανε το δικό του δημόσιο ξεκαθάρισμα και τώρα περιμένει μεταγραφές

Sportday.gr

Ο Αλμέιδα απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι άνθρωπος της ειλικρινείας και τοποθετήθηκε δημόσια για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης μεταγραφών από την ΑΕΚ κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου.

Ενόσω οι διεκδικητές του τίτλου προχωρούν τη δική τους διαδικασία ενόψει του ερχόμενου Γενάρη, στην ΑΕΚ επικρατούσε μια πρωτοφανής ηρεμία σε σχέση με τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Πολύ λογικό θα σκεφτεί κάποιος, από τη στιγμή που μετά από μία μακριά περίοδο «μαστροχαλασιάς», η Ένωση απέκτησε έναν πολύ ανθεκτικό και λειτουργικό κορμό, παίζοντας καλό, παραγωγικό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε να είχε και περισσότερους βαθμούς, όμως αυτό είναι και θέμα συγκυριών.

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ δε βιαζόταν. Δεν είχε λόγο να το κάνει, ενόσω ο προπονητής της βρισκόταν σε διαρκή διπλή αποστολή, δημιουργίας ενός συμπαγούς, ελκυστικού συνόλου και ταυτόχρονης μελέτης των αναγκών που προέκυπταν μέσα από αυτή τη διαδικασία. Ήθελε να είναι σίγουρος προτού ανοίξει τα χαρτιά του, γι’ αυτό και το έκανε τώρα που δεν έχει πλέον ενδοιασμούς. Ξέρει τι να ζητήσει, κάτι που αναλύσαμε εδώ, στο Sportday.gr.

Με τη δημόσια τοποθέτησή του, ο Αλμέιδα, άνθρωπος που πάντοτε πορεύεται με ειλικρίνεια και διαθέτει την προσωπικότητα να μιλήσει ευθέως δίχως να φοβάται συνέπειες ή ενδεχόμενες γκρίνιες, ξεκαθάρισε και τη θέση του απέναντι σε όσα πρέπει να συμβούν. Το έκανε με τρόπο όμορφο, ευγενικό, προστατεύοντας την ομάδα, τα στελέχη της και την οικονομική στρατηγική της. Δεν παρέλειψε όμως να πει τι θέλει: μεταγραφές!

Πάντα υπάρχει χώρος για περισσότερη ποιότητα

Η ΑΕΚ διαθέτει όντως ένα ρόστερ πλούσιο και πολυλειτουργικό. Ο εχθρός όμως του καλού, είναι μόνο το καλύτερο. Πάντοτε υπάρχει χώρος για περισσότερη ποιότητα, πιο επαρκείς λύσεις, μεγαλύτερη ασφάλεια όταν θα έρχονται αναποδιές, οι οποίες λόγω και του πολύ δυναμικού τρόπου δουλειάς του Αργεντινού -για τον οποίο εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι και αδιαπραγμάτευτος- είναι και θα είναι κάπως συχνές. Οπότε σαφώς και υπάρχει περιθώριο για καλές προσθήκες, οι οποίες θα βοηθήσουν το έργο του.

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι η ομάδα ψάχνει για 2 με 3 ποδοσφαιριστές, το πολύ. Το δύσκολο της ιστορίας, είναι ότι η Ένωση θέλει παίκτες υψηλής ποιότητας μέσα στο Γενάρη, κάτι που δεν είναι απλό. Ο Αλμέιδα είναι πολύ συγκεκριμένος ως προς τα χαρακτηριστικά και το επίπεδο που κάθε παίκτης πρέπει να έχει, οπότε τα αρμόδια στελέχη θα πρέπει να ασχοληθούν και με ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε άλλες ομάδες, άρα με αγορές. Οι μεταγραφές παικτών, όμως, που είναι ενεργά στελέχη σε άλλους συλλόγους, απαιτούν και οικονομικές υπερβάσεις, δεν είναι εύκολες υποθέσεις, ειδικότερα στα μέσα της σεζόν.

Το ενθαρρυντικό για τον Αργεντινό είναι ότι υπάρχει ενθουσιασμός και εμπιστοσύνη για τη δουλειά του αλλά και το μάτι του. Ξέρει να ξεχωρίζει τι θέλει και τούτο περιορίζει πολύ το όποιο ρίσκο υπάρχει πάντα, σε κάθε μεταγραφή. Έχει επίσης στο πλευρό του την καλή θέληση του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος δηλώνει ξετρελαμένος με τη δουλειά του κόουτς. Και οι αδυναμίες, κάποιες φορές, πληρώνονται αδρά!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News