AEK Mεταγραφές: Έχει στο κάδρο της τον Βαλακάρι από το καλοκαίρι του 2021!

AMNA/EPA

Ο Φινλανδός Όνι Βαλακάρι που βγάζει μάτια στην Κύπρο με τη φανέλα της Πάφου, και ακούγεται για τον Παναθηναϊκό, απασχολεί και την ΑΕΚ για πάνω από ένα χρόνο!

  • Τα φιλικά του Παναθηναϊκού στην Κύπρο, έδωσαν τη δυνατότητα στους Έλληνες φιλάθλους να γνωρίσουν από κοντά και τη φετινή ομάδα-θαύμα της Πάφου, η οποία διεκδικεί με αξιώσεις το κυπριακό πρωτάθλημα απέναντι στις παραδοσιακές δυνάμεις της Μεγαλονήσου.
  • Και τα μάτια όλων έπεσαν πάνω σε έναν ποδοσφαιριστή που τρελαίνει κόσμο φέτος στο νησί και… τρέλανε και όσους φιλάθλους παρακολούθησαν το πρόσφατο φιλικό του «τριφυλλιού» με την πρωτοπόρο του κυπριακού πρωταθλήματος.
  • Φινλανδός, εν ενεργεία διεθνής, μόλις 23 ετών, με ύψος 1.87, επιτελικός χαφ με υψηλή τεχνική κατάρτιση και ικανότητα στο σκοράρισμα. Αυτός είναι ο Όνι Βαλακάρι, ένα από τα μεγάλα αστέρια της Πάφου που την οδηγούν σε τροχιά πρωταθλητισμού καθώς βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης, έναν βαθμό μπροστά από τον ΑΠΟΕΛ, δύο από τον Άρη Λεμεσού και τρεις από τον ΑΕΚ Λάρνακας σε μια πολύ ανταγωνιστική και συναρπαστική λίγκα.
  • Τις τελευταίες μέρες ο Βαλακάρι αναφέρθηκε στα ελληνικά ΜΜΕ ως ενδεχόμενος μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού, ωστόσο υπάρχει και μια παράμετρος στο όλο θέμα που ονομάζεται… ΑΕΚ!
  • Το ενδιαφέρον της Ένωσης για τον Βαλακάρι, χρονολογείται από το καλοκαίρι του 2021, όταν είχε ολοκληρώσει την πρώτη σεζόν του στην Κύπρο με 13 γκολ και 7 ασίστ σε 34 εμφανίσεις. Άρεσε πολύ στους τότε επικεφαλής του μεταγραφικού επιτελείου, Παναγιώτη Κονέ και Γιάννη Παπαδημητρίου, όμως πέραν μιας φιλολογικής συζήτησης με τον κυπριακό σύλλογο, διαπραγμάτευση δεν υπήρξε.
  • Έκτοτε, η ΑΕΚ παρακολουθεί στενά την περίπτωσή του. Τέθηκε στα υπόψιν και του Ματίας Αλμέιδα το περασμένο καλοκαίρι, όμως η έλευση του Πινέδα και η παραμονή του Μάνταλου, έβαλαν φρένο σε οποιαδήποτε σκέψη για να μπει η ομάδα σε διαδικασίες μεταγραφής. Ωστόσο δεν απορρίφθηκε, τουναντίον υπήρξε η απόφαση να παρακολουθείται.
  • Ο Βαλακάρι συνεχίζει να ξεχωρίζει στο κυπριακό πρωτάθλημα. Φέτος είναι εκ των κορυφαίων της Πάφου στην προσπάθειά της να αναδειχθεί πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της, καθώς πρόκειται για ομάδα η οποία ιδρύθηκε μόλις το 2014. Ο Φινλανδός μετρά 4 γκολ και 3 ασίστ σε 13 ματς και αναγνωρίζεται ως ο πιο ποιοτικός επιτελικός χαφ στην κατηγορία, ενώ μπορεί επίσης να παίξει ως 8αρι και κατά συνθήκη ως 6αρι. Πολυτάλαντος και πολυ-λειτουργικός.
  • Οι σχέσεις της ΑΕΚ με την Πάφο είναι εξαιρετικές. Εκεί παραχώρησε το περασμένο καλοκαίρι τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς, υπό καθεστώς συνιδιοκτησίας. Ο Σουηδός ακραίος επιθετικός, τα πηγαίνει εξίσου καλά, με 3 γκολ και 3 ασίστ σε 13 παιχνίδια. Υπάρχει λοιπόν το πρόσφορο έδαφος για συζητήσεις που θα μπορούσαν να φέρουν την Ένωση κοντά στον ποδοσφαιριστή.
  • Αυτή τη στιγμή, απόφαση για το αν θα γίνει συζήτηση ενόψει Ιανουαρίου ή για το ερχόμενο καλοκαίρι, δεν έχει παρθεί. Είναι κάτι που εξαρτάται αποκλειστικά από τον Αλμέιδα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν στελέχη στην ομάδα που τάσσονται υπέρ του να ξεκινήσει κουβέντα για την αγορά του. Η απόφαση ωστόσο θα ανήκει στον προπονητή και ο Αργεντινός στην παρούσα φάση, διαπιστώνει άλλες ανάγκες. Δεν κλείνει πάντως την πόρτα για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News