Μουντιάλ 2022: Ανεμοστρόβιλος, χαλάζι και βροχή στο Κατάρ, χωρίς ματς

Ανεμοστρόβιλος, χαλάζι και βροχή, έπληξαν το Κατάρ, το οποίο βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο απειλής από φυσικές καταστροφές από οποιαδήποτε άλλη χώρα στη γη

Συμβαίνουν σπανίως αλλά εν μέσω Μουντιάλ στο Κατάρ είδαν ανεμοστρόβιλο, χαλάζι και βροχή την ημέρα που δεν είχαν αγώνες.

Ανεμοστρόβιλος -τεράστιος σύμφωνα με τη βρετανική Sun, όχι και τόσο σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ- έπληξε το Κατάρ.

Επίσης για πρώτη φορά από την έναρξη του τουρνουά έβρεξε και μάλιστα σε κάποιες περιοχές έπεσε χαλάζι. Όλα αυτά χθες, πρώτη ημέρα χωρίς αγώνες από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κατά κύριο λόγο επλήγη η βιομηχανική πόλη Ras Laffan, περίπου 50 μίλια -80 χιλιόμετρα- βόρεια της Ντόχας, πρωτεύουσας του Κατάρ. Το Τμήμα Μετεωρολογίας του Κατάρ ανάρτησε πλάνα από τις βροχοπτώσεις και ισχυρές χαλαζοπτώσεις στην πόλη.

Οι δρόμοι στο Ρας Λαφάν έχουν πλημμυρίσει λόγω του ξαφνικού και εξαιρετικά ασυνήθιστου κατακλυσμού.

Το Ras Laffan απέχει περίπου μισή ώρα οδικώς από το στάδιο Al Khor, το βορειότερο από τα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η μέση ετήσια βροχόπτωση του Κατάρ είναι μόλις 75 χιλιοστά το χρόνο.

Η μέση μηνιαία βροχόπτωση είναι μόλις 5,9 χιλιοστά και κατά την ξηρή περίοδο μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου, η βροχή είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Το χαλάζι είναι ακόμη πιο ασυνήθιστο, καθώς οι θερμοκρασίες στο έθνος της Μέσης Ανατολής σπάνια πέφτουν κάτω από τους 13 βαθμούς Κελσίου ακόμη και τη νύχτα κατά τη διάρκεια του πιο δροσερού μήνα του χρόνου που είναι ο Ιανουάριος.

Οι ανεμοστρόβιλοι είναι επίσης εξαιρετικά σπάνιοι στο Κατάρ, το οποίο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Κινδύνου, βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο απειλής από φυσικές καταστροφές από οποιαδήποτε άλλη χώρα στη γη.

Ο δείκτης, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Ανθρώπινης Ασφάλειας του Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Εθνών, υπολογίζει την ευπάθεια σε μια σειρά από φυσικούς κινδύνους, όπως σεισμούς, ηφαιστειακές εκρήξεις, καταιγίδες, πλημμύρες, ξηρασίες και άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Μέχρι στιγμής, η χώρα έχει δει σχεδόν αδιάκοπη ηλιοφάνεια από την έναρξη του τουρνουά.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News