Παναιτωλικός: Η οικογένεια Καμίνσκι απειλεί με... επανάσταση τη Super League!

Ποιος είναι ο Αμερικανοπολωνός με περιουσία 1 δισεκατομμύριο δολάρια που αγοράζει τον Παναιτωλικό και απειλεί να φέρει… τα πάνω κάτω στο χρηματιστήριο της Super League.

Αλλάζει χέρια η ΠΑΕ Παναιτωλικός με τον Αμερικανοπολωνό Μάτσιεκ Καμίνσκι να αγοράζει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ. Συμφώνησε με τον Φώτη Κωστούλα και απομένει η επίσημη ανακοίνωση.

O Μάτσιεκ Καμίνσκι δραστηριοποιείται στο real estate και μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τους Financial Times ενδιαφέρθηκε για την Έβερτον δίνοντας 400 εκατομμύρια λίρες.

Ο Maciek Kaminski, γεννήθηκε στην Πολωνία το 1959. Μαζί με τους γονείς του μετανάστευσαν στις ΗΠΑ, όταν ήταν οκτώ ετών. Αποφοίτησε με πτυχίο Βιολογίας και Φυσικής από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

Είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Kaminski Asset Management, Inc με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία διαχειρίζεται κεφάλαια αξίας δισεκατομμυρίων, έχοντας σημαντικό λόγο στο χρηματιστήριο.

Ο Καμίνσκι κέρδισε εξέχουσα θέση στους επενδυτικούς κύκλους στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν ίδρυσε την Kaminski Poland Fund, το οποίο εκείνη την εποχή ήταν το μοναδικό επενδυτικό ταμείο για κεφάλαια από την Πολωνία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Προσφέρει επενδυτικές συμβουλές μέσω της διαχείρισης ιδιωτικών λογαριασμών στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης. Ασχολείται με τον επενδυτικό χώρο τα τελευταία 15 χρόνια.

Η «Sunday Times» αναφέρει ότι η περιούσια της οικογένειας του ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News