Εθνική Γερμανίας: Μερτεζάκερ για τη θέση του Μπίρχοφ

AMNA

Ο Όλιβερ Μπίρχοφ αποχώρησε κακήν κακώς από το πόστο του διευθυντή των εθνικών ομάδων της Γερμανίας με την ομοσπονδία να του χρεώνει μέρος της αποτυχίας του Κατάρ. Φαβορί για τη θέση του, ο Περ Μερτεζάκερ.

Η πορεία της εθνικής ομάδας της Γερμανίας ήταν σαφώς μια τεράστια αποτυχία. Μεγαλύτερη και από του Βελγίου, ίσως, καθώς η… πολυδιαφημισμένη νέα γενιά των Γερμανών σε συνδυασμό με τους έμπειρους Νόιερ και Μίλερ ερχόταν στο Μουντιάλ με πολύ υψηλές βλέψεις.

Μέχρι και συνεργασία με την Amazon είχαν συνάψει ώστε η εθνική Γερμανίας να γίνει η νεότερη ομάδα όπου θα πρωταγωνιστούσε στη σειρά αθλητικών ντοκιμαντέρ «All or nothing». Η προσγείωση στην πραγματικότητα, όμως, ήταν εντελώς ανώμαλη.

Προς έκπληξη πολλών, η ομοσπονδία της Γερμανίας αποφάσισε να στηρίξει τον προπονητή Χάνσι Φλικ αλλά να απομακρύνει τον διευθυντή των εθνικών ομάδων, Όλιβερ Μπίρχοφ, μετά από 18 χρόνια συνεργασίας. Ο Μπίρχοφ ήταν διευθυντής των εθνικών ομάδων από το 2018 ενώ βρισκόταν στην ομοσπονδία από το 2004.

Το όνομα του τεχνικού διευθυντή της Χέρτα, Φρέντι Μπόμπιτς, ήταν το πρώτο που βγήκε στην επιφάνεια για τη διαδοχή του Μπίρχοφ όμως τις τελευταίες ώρες φαβορί για τη θέση είναι ο Περ Μερτεζάκερ, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι επικεφαλής των ακαδημιών της Άρσεναλ, κάνοντας σπουδαία δουλειά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News