ΑΕΚ: Ο Μήτογλου θα είναι έτοιμος γιατί δεν έχασε ποτέ τον προσανατολισμό του

EUROKINISSI

Ο Γεράσιμος Μήτογλου, το δέσιμο με τον Μουκουντί και ένα… σφουγγάρι που κάνει τον Ματίας Αλμέιδα να μην ανησυχεί για την απουσία του Βίντα από το κέντρο άμυνας της ΑΕΚ.

Η πρώτη σεζόν του Γεράσιμου Μήτογλου στην ΑΕΚ, μετά την πολύ απαιτητική μετάβαση από το Βόλο σε μια μεγάλη ελληνική ομάδα, ήταν αρκούντως ικανοποιητική. Η Ένωση είχε πάμπολλα αγωνιστικά προβλήματα, τα οποία και προκάλεσαν μια στρεβλή εικόνα για ορισμένους παίκτες της, οι οποίοι φάνηκαν κατώτεροι από αυτό που πραγματικά είναι. Τηρουμένων των δυσκολιών και της κατάστασης, ο 23χρονος κατάφερε να επιπλεύσει.

Το περασμένο καλοκαίρι, η Ένωση αποφάσισε να αλλάξει ρότα. Ο Αλμέιδα είχε εξ αρχής εισηγηθεί την απόκτηση δύο στόπερ και στην πορεία, μέσα από τη δουλειά στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, θα αποφάσιζε για τους υπάρχοντες. Έκρινε ότι ο Τζαβέλλας θα μπορούσε να είναι χρήσιμος σε άμυνα τριών κεντρικών αμυντικών και αναγνώρισε ότι ο Μήτογλου είναι εξελίξιμος και δυνατός. Η προσθήκη ενός ακόμα στόπερ, μετατέθηκε για τον Γενάρη.

Ύστερα από μία σεζόν με 26 συμμετοχές, ο Μήτογλου θα έπρεπε να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα. Γνώριζε πως θα πάει στον πάγκο, όμως είχε τη στήριξη του προπονητή για να συνεχίσει τη δουλειά, να μαθαίνει, να βελτιώνεται. Ο Αλμέιδα, όπως κάνει με όλους, είχε ξεχωριστές συζητήσεις και με τον υψηλόσωμο στόπερ, εξηγώντας του επακριβώς ποιες είναι οι αδυναμίες στις οποίες θα έπρεπε να εστιάσει.

Μήτογλου, ένα… σφουγγάρι που απορροφά τις οδηγίες

Ο Μήτογλου δεν έχασε ποτέ τον προσανατολισμό του. Απορρόφησε σαν σφουγγάρι τις οδηγίες, συνέχισε να δουλεύει το σώμα αλλά και το μυαλό του ώστε να εξελιχθεί. Γρήγορα, ανέβηκε μία θέση στην ιεραρχία των στόπερ και από τέταρτος, έγινε τρίτος, μπροστά από τον Τζαβέλλα. Κι όταν ο Βίντα έπρεπε να χάσει παιχνίδια λόγω τραυματισμού, έπαιξε και ήταν από τους πιο σταθερούς. Πλέον, δεν υπάρχει κουβέντα για το ποιος θα παίξει μέχρι ο «μουντιαλικός» Κροάτης να επιστρέψει από το Κατάρ και να επανενταχθεί στην Ένωση. Δεδομένα, θα χρειαστεί και μερικές ημέρες ανάπαυσης.

Είναι επίσης πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο Έλληνας στόπερ έχει ταιριάξει καλά με τον Μουκουντί, οπότε ανησυχία για το διάστημα που θα πρέπει να πάρει ο Βίντα προκειμένου να μπει ξανά στην ενδεκάδα της «Ενωσης», δεν υφίσταται. Βέβαια ο Κροάτης δεν αγωνίζεται στο Μουντιάλ, είναι μόνιμα στον πάγκο, άρα δεν έχει και πολύ μεγάλη επιβάρυνση.

Για τον Μήτογλου και την καριέρα του στην ΑΕΚ, σημασία θα έχει να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο τη δουλειά και την προσπάθεια ακόμα κι αν τον Ιανουάριο η ομάδα αποκτήσει επιπλέον έναν κεντρικό αμυντικό, τον οποίο δεδομένα χρειάζεται. Ίσως σε αυτή την περίπτωση να έρθει πιο πίσω και πάλι στις προτιμήσεις, όμως απαγορεύεται να το βάλει κάτω. Έχει προσόντα δυσεύρετα σε γηγενείς στόπερ και ο δρόμος της καθιέρωσης είναι ορθάνοιχτα απλωμένος μπροστά του. Αρκεί και η πορεία του να έχει συνέχεια, με τον ίδιο ζήλο που εκείνος δείχνει έως σήμερα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News