ΠΑΟΚ: Νέα επίθεση Μάκη Γκαγκάτση στην ΕΕΑ- «Θεσμική εκτροπή του χείριστου είδους»

EUROKINISSI

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Μάκης Γκαγκάτσης αναφέρθηκε στην υπόθεση της κλήσης του Γιώργου Σαββίδη από την ΕΕΑ και έκανε λόγο για «θεσμική εκτροπή του χείριστου είδους»

Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 7,5 εκατομμυρίων Ευρώ προχωρά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως αποφασίστηκε και ψηφίστηκε στην ετήσια γενική συνέλευση που έγινε το πρωί της Δευτέρας (12/12) στην αίθουσα Τύπου του σταδίου Τούμπας.

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών της συνέλευσης, ο προεδρεύων Μάκης Γκαγκάτσης δέχθηκε ερωτήσει από μικρομετόχους. Μια εξ’ αυτών αφορούσε την κλήση του Γιώργου Σαββίδη σε απολογία από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Μεταξύ άλλων, ο κ. Γκαγκάτσης σημείωσε:

«Πετύχαμε την αποχή του προέδρου της επιτροπής κύριου Τζουλάκη, που έχει δείξει την εμμονή του και την εμπάθεια του. Για την ουσία αυτής, η κλήση βασίζεται σε κάτι που δεν υπάρχει. Δεν ήταν αμετάκλητο το βούλευμα, συνεπώς δε γίνεται ένα Δελτίο Τύπου η ΕΕΑ να αναφέρει ότι ο κ. Σαββίδης καλείται να δώσει εξηγήσεις για ένα αμετάκλητο βούλευμα, που δεν είναι αμετάκλητο. Όλη ιστορία βασίζεται σε κάτι ανύπαρκτο, στο δελτίο Τύπου αναφέρθηκε το όνομα του Νίκου Σαββίδη που δεν ήταν παρών και στις κατηγορίες που υπάρχουν μέσα στο βούλευμα, καταπατώντας κάθε νόμο για τα προσωπικά δεδομένα.

Υπάρχει το ακαταδίωκτο που έχει θεσπίσει ο νυν υφυπουργός αθλητισμού, δεν μπορεί ένας αντιεισαγγελέας να έχει κάνει αυτό το θεσμικό ατόπημα και να μην γνωρίζει τα νομικά που γνωρίζει ένας φοιτητής στο πρώτο έτος της νομική. Δεν θέλω αναφερθώ σε όλα τα μέλη της επιτροπής. Κάποια σχολίασαν υπέρ του κ. Τζουλάκη, αλλά δεν θέλω να αναφερθώ παραπάνω αυτή την στιγμή. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί, γιατί έχουμε δει στο παρελθόν διάφορες αποφάσεις, βέβαια από άλλα μέλη όχι αυτά που είναι τώρα. Έχουν πάρει αποφάσεις που αργότερα έχουν καταπέσει πανηγυρικά στα αθλητικά δικαστήρια. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα, γιατί βασίζεται σε κάτι που δεν υπάρχει.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε ότι δεν κάλεσε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για συμμόρφωση και έκανε απευθείας την κλήση, αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι όμως που αναπτύξαμε στην ακροαματική διαδικασία. Υπάρχει θεσμική εκτροπή του χείριστου είδους. Κάποιοι είχαν στόχο να βγει και γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα αυτό το βούλευμα για να πλήξουν τον κύριο Σαββίδη, να εργαλειοποιηθεί αυτή η κλήση κατά του ΠΑΟΚ και του ίδιου του κ. Σαββίδη».

«Δεν συζητάμε για το Καυτανζόγλειο όσο υπάρχει η υπόθεση στην ΕΕΑ»

Ερωτηθείς για το θέμα της νέας Τούμπας αλλά και το ανοικτό θέμα της μετακόμισης στο Καυτανζόγλειο, ο Μάκης Γκαγκάτσης τόνισε: «Έχουμε επεξεργαστεί τα σχέδια για τη Νέα Τούμπα και σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις. Δεν μπορώ να σας δώσω  χρονικό περιθώριο γιατί αφορά τον κ. Σαββίδη για την Νέα Τούμπα, δεν υπάρχει κάποια δυσκολία πάντως. Μέχρι να τελειώσει το θέμα με την ΕΕΑ δεν συναλλασσόμαστε με οποιονδήποτε έχει σχέση για το Καυτανζόγλειο ή για οποιοδήποτε άλλη τέτοια κατάσταση. Ήταν κάτι αισχρό, ανέντιμο και ανήθικο από την πλευρά της ΕΕΑ προς τον ΠΑΟΚ και προς την οικογένεια Σαββίδη και για αυτό δεν θέλουμε να έχουμε επαφές ή συνδιαλλαγές».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News