ΑΕΚ: Όταν προσπέρασε τον Φώτη Ιωαννίδη φοβούμενη νέο Γιώργο Γιακουμάκη

Sportday.gr

Το 2020 ο Φώτης Ιωαννίδης βρέθηκε πολύ κοντά στην ΑΕΚ, αλλά δεν φόρεσε ποτέ την κιτρινόμαυρη φανέλα καθώς… ο Γιώργος Γιακουμάκης τον έστειλε στον Παναθηναϊκό.

  • Μιας και το όνομα του Φώτη Ιωαννίδη βρίσκεται φέτος διαρκώς στην επικαιρότητα, έχει ενδιαφέρον να γυρίσουμε λίγο το χρόνο στο καλοκαίρι του 2020 και να εξηγήσουμε πως χάλασε η μεταγραφή του διεθνή Έλληνα επιθετικού στην ΑΕΚ, παρότι το μεταγραφικό επιτελείο εκείνης της περιόδου τον παρακολουθούσε στενά και είχε προκρίνει την ένταξή του στην ομάδα.
  • Αν και υπήρξαν συζητήσεις, περισσότερο σε φιλολογικό επίπεδο και δίχως ποτέ να κατατεθεί επίσημη πρόταση, η Ένωση τελικά δεν προχώρησε ποτέ αυτή την υπόθεση και ο ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό. Δύο ήταν τα σημεία που απέτρεψαν την ΑΕΚ από το να προχωρήσει.
  • Το ένα αφορούσε στις κακές σχέσεις των δύο διοικήσεων και στην επιθυμία του επικεφαλής του Λεβαδειακού Γιάννη Κομπότη να παραχωρηθεί ο παίκτης στους «πράσινους», με τους οποίους ως γνωστόν διατηρεί πολύ καλύτερες σχέσεις.
  • Όταν μετά από μία φιλολογική συζήτηση στην ΑΕΚ ενημερώθηκαν για τις οικονομικές απαιτήσεις της ΠΑΕ από τη Βοιωτία, δεν μπήκαν καν σε διαδικασία για οτιδήποτε άλλο. Τα χρήματα πάντως ήταν σημαντικά περισσότερα από αυτά που πλήρωσε ο Παναθηναϊκός για να τον κάνει δικό του.
  • Το δεύτερο σημείο που αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα, αφορούσε στη διστακτικότητα της ΑΕΚ μπροστά στην επένδυση σε έναν νεαρό Έλληνα επιθετικό. Την περίοδο εκείνη η Ένωση στηριζόταν πολύ στο Νέλσον Ολιβέιρα, στον Καρίμ Ανσαριφάρντ και στον Μάρκο Λιβάγια, οπότε θεωρήθηκε ότι ο Ιωαννίδης δεν θα έβρισκε το χώρο για να παίξει.
  • Αν τον αποκτούσε, ίσως τον έδινε κάπου αλλού ως δανεικό και αυτό ήταν κάτι που ο ποδοσφαιριστής δεν ήθελε.
  • Πέραν αυτού όμως, στην ΑΕΚ είχαν το πρόσφατο παράδειγμα του Γιώργου Γιακουμάκη τον οποίο έως τότε δεν είχαν καταφέρει να εκμεταλλευτούν. Η ομάδα δεν είχε το know-how για να εξελίξει έναν φέρελπι Έλληνα επιθετικό, είχε αποτύχει ήδη μία φορά σε αυτό και η σκέψη να το επιχειρήσει ξανά δεν βρήκε πολλούς υποστηρικτές εντός των τειχών της.
  • Έτσι, παρόλο που ο Ιωαννίδης παρουσιαζόταν εκείνη την περίοδο πιο ζεστός για να συνεχίσει στην ΑΕΚ την καριέρα του καθώς ο Παναθηναϊκός ταλανιζόταν από πολύ μεγαλύτερα προβλήματα, αυτή η διάθεση για συνεργασία δεν προχώρησε ποτέ.
  • Προφανώς αυτό δεν βγήκε σε κακό στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή ο οποίος κατάφερε μέσα από τη δουλειά του να κερδίσει ένα σημαντικό ρόλο στο rotation του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Στην ΑΕΚ ίσως να μην είχε ποτέ αυτή την ευκαιρία, τα παραδείγματα άλλωστε με ποδοσφαιριστές που φεύγοντας από εκείνη βρήκαν ξανά το δρόμο προς την ποδοσφαιρική δικαίωση, είναι αρκετά.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News