Νότιγχαμ Φόρεστ: Τι είναι το UNHCR στις φανέλες της - «Σημαντική ιστορία», λέει ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Τι είναι το UNHCR που θα έχουν στο μπροστινό μέρος της φανέλας από την αρχή του 2023 και για το υπόλοιπο της σεζόν, οι ομάδες ανδρών και γυναικών της Nottingham Forest

Το μπροστινό μέρος της φανέλας της Νότιγχαμ Φόρεστ για το υπόλοιπο της σεζόν «δωρίζεται» για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Έτσι, οι ομάδες ανδρών και γυναικών της Nottingham Forest, θα φέρουν στο μπροστινό μέρος της φανέλας από την αρχή του 2023 και για το υπόλοιπο της σεζόν το λογότυπο UNHCR.

Αυτό ανακοίνωσε ο σύλλογος, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη που έχει κάνει και στο παρελθόν ανάλογες κινήσεις.

Η UNHCR του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, προκειμένου να στηρίξει προσπάθειες παροχής βοήθειας σε ανθρώπους που εκτοπίζονται, από συγκρούσεις και διώξεις σε όλο τον κόσμο.

Η ανακοίνωση της ομάδας επισημαίνει πρόκειται για « ένδειξη αλληλεγγύης για τις οικογένειες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις κοινότητές τους».

Παράλληλα θα γίνουν οικονομικές δωρεές σε αυτή την κατεύθυνση ενώ θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα κανάλια μάρκετινγκ για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για το ανθρωπιστικό έργο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, όπως η παροχή καταφυγίων έκτακτης ανάγκης, ιατρική βοήθεια, νερό και αποχέτευση σε οικογένειες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η υποστήριξη φιλανθρωπικών σκοπών ήταν πάντα βασικό στοιχείο του έργου του Club και του Nottingham Forest Trust, το οποίο περιλαμβάνει ήδη μια σειρά προγραμμάτων για την υποστήριξη της κοινότητας του Νότιγχαμ σε τομείς όπως η ψυχική υγεία, η πρόληψη των αυτοκτονιών, η αντιμετώπιση της μοναξιάς, η προώθηση του ποδοσφαίρου χωρίς αποκλεισμούς και η υποστήριξη της σταδιοδρομίας των νέων.

Ως σύλλογος της Πρέμιερ Λιγκ με αυξανόμενο παγκόσμιο προφίλ, η Nottingham Forest εντάσσεται σε άλλες διεθνείς ομάδες για την υποστήριξη των παγκόσμιων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιλέγοντας την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες του Ηνωμένου Βασιλείου ως διεθνή φιλανθρωπικό εταίρο της.

Βαγγέλης Μαρινάκης: Τιμή μας να εμφανίσουμε το όνομα για να πούμε μια τόσο σημαντική ιστορία

«Είμαστε χαρούμενοι που για το υπόλοιπο της σεζόν θα χρησιμοποιήσουμε το μπροστινό μέρος της διάσημης φανέλας της Nottingham Forest για να πούμε μια τόσο σημαντική ιστορία. Θα είναι τιμή μας να εμφανίσουμε το όνομά τους στη φανέλα μας για να υποστηρίξουμε αυτόν τον σημαντικό σκοπό» ανέφερε ο ιδιοκτήτης της Nottingham Forest, Βαγγέλης Μαρινάκης, ανακοινώνοντας τη νέα συνεργασία και πρόσθεσε:

«Είμαι περήφανος που συνεργάστηκα με το παγκόσμιο έργο των Ηνωμένων Εθνών στο παρελθόν, με την ΠΑΕ Ολυμπιακός το 2013. Υποστηρίξαμε τη UNICEF για τέσσερα χρόνια, επιλέγοντας να κάνουμε σημαντική οικονομική συνεισφορά στο φιλανθρωπικό της έργο αντί να λαμβάνουμε έσοδα από χορηγό και δίνοντάς τους το μπροστινό και μετά το πίσω μέρος της φανέλας του Ολυμπιακού».

«Ελπίζω οι οπαδοί της Nottingham Forest να είναι περήφανοι που επιλέξαμε να αναδείξουμε το έργο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για το υπόλοιπο της σεζόν, εκτός από τους τοπικούς σκοπούς που υποστηρίζει το κοινοτικό μας Trust. Αυτό έρχεται σε μια εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις για να βοηθήσει τους πιο ευάλωτους ανθρώπους στην κοινωνία», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.

Nicholas Randall: Κίνηση ευαισθητοποίησης

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Nottingham Forest, Nicholas Randall, ανέφερε: «Είμαστε περήφανοι που χρησιμοποιούμε την ισχύ της Nottingham Forest και του ποδοσφαίρου ως δύναμη για το καλό στην τοπική μας κοινωνία. Η άνοδός μας στην Premier League το καλοκαίρι μας προσφέρει τώρα ανεκτίμητη ευκαιρία να το επεκτείνουμε σε διεθνή κλίμακα».

Πρόσθεσε επίσης ότι «είμαστε στην ευχάριστη θέση να δώσουμε στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες την πλατφόρμα να ευαισθητοποιήσει τις προσπάθειές της για παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες στο μπροστινό μέρος της μπλούζας μας. Αυτό είναι ακόμη πιο επίκαιρο από ποτέ τώρα, με περισσότερους από 100 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν εκτοπιστεί παγκοσμίως, σχεδόν οι μισοί από αυτούς παιδιά».

Charlotte Boyle: Η Nottingham Forest στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα

Η Charlotte Boyle, Πρόεδρος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόσθεσε: «Από την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ομοφοβίας, μέχρι το να στέκονται δίπλα στους πρόσφυγες, οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τη δύναμή τους για να αντιμετωπίσουν τις διακρίσεις και να υποστηρίξουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Είμαστε πολύ ευγνώμονες για τη γενναιοδωρία και τη συμπόνια της Nottingham Forest για την υποστήριξη των προσφύγων και των προσπαθειών αρωγής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο. Μέσω αυτής της αλληλεγγύης, η Nottingham Forest στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στις οικογένειες που ξεφεύγουν από τις συγκρούσεις ότι δεν θα ξεχαστούν».

Η Nottingham Forest θα σηματοδοτήσει την έναρξη της συνεργασίας της με την UNHCR του Ηνωμένου Βασιλείου στον εναρκτήριο εντός έδρας αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ το 2023 εναντίον της Τσέλσι την Κυριακή 1 Ιανουαρίου, με την ομάδα των ανδρών να εμφανίζεται για πρώτη φορά με τη νέα φανέλα.

Η ομάδα ενώνει τις δυνάμεις της με την Barcelona ως υποστηρικτής των προσφύγων μέσω των προσπαθειών αρωγής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Ο ισπανικός σύλλογος ανακοίνωσε μια συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση βοήθειας για εκτοπισμένες κοινότητες σε χώρες όπως η Κολομβία και η Ουγκάντα, καθώς και άλλη υποστήριξη, όπως αθλητικός εξοπλισμός.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News