Super League: Από Ροντινέι μέχρι Νίνη, αυτές είναι οι χειμερινές πρεμιέρες του 2023!

Ροντινέι, Πάουλο Φερνάντες, Πούχατς, Νταρίντα, Νίνης και όχι μόνο, ήρθαν στο ελληνικό πρωτάθλημα ή άλλαξαν απλά φανέλες για να δώσουν το κάτι παραπάνω στις νέες ομάδες τους. Τι να περιμένουμε;

Ο Γενάρης είναι συνήθως εποχή για… μπαλώματα. Για προσθήκες που απλά θα καλύψουν τρύπες στα ρόστερ των ομάδων. Τρύπες που προέκυψαν είτε επειδή οι προκάτοχοι δεν έπεισαν, είτε λόγω τραυματισμών που προέκυψαν στην πορεία. Στην Ελλάδα του 2023, ωστόσο, αποκτήθηκαν ήδη ορισμένοι παίκτες ικανοί να κάνουν τη διαφορά στις ομάδες τους και να δώσουν το κάτι παραπάνω. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Ροντινέι, ο κορυφαίος δεξιός μπακ του πρωταθλήματος Βραζιλίας που ήρθε στον Ολυμπιακό για να πάρει τη θέση του πολύπειρου, αλλά «γυάλινου» Βρσάλικο.

Ο Πάουλο Φερνάντες που θέλει να συνεχίσει με τη φανέλα της ΑΕΚ ό,τι -πολύ καλό- έδειξε στον Βόλο. Ο Άρης ενίσχυσε τη μεσαία του γραμμή με τον ποιοτικό Τσέχο Νταρίντα, ενώ ο Παναθηναϊκός που βρίσκεται κοντά στον Μεξικανό εξτρέμ Αντούνα, έχει αποκτήσει ήδη τον Τιμοτέους Πούχατς, για κάλυψη του Χουάνκαρ στο αριστερό άκρο της άμυνας. Την ίδια ώρα είναι άγνωστο αν και πως θα κινηθεί στο παζάρι ο ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

AΕK

Η Ένωση ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τη μεσαία της γραμμή με την απόκτηση του 24χρονου Πάολο Φερνάντες. Εξαιρετικός ντριμπλέρ, ένα πραγματικό μηχανάκι που καλύπτει πολλά μέτρα στο γήπεδο. Μπορεί να παίξει στον άξονα, αλλά και στις δύο πλευρές. Δεν είναι τυχαίο ότι τον εντόπισε η Μάντσεστερ Σίτι πριν κλείσει τα 19,  αν και δεν έπαιξε ποτέ στην αγγλική ομάδα.

Στον ενάμιση χρόνο που έμεινε στο Βόλο, ο Iσπανός, με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι, πέτυχε σε 40 παιχνίδια, 8 γκολ και μοίρασε ισάριθμες ασίστ.

Η προσθήκη του θα προσφέρει σημαντικές βοήθεια σε μια περίοδο που η Ένωση στερείται τα δύο βασικά της γρανάζια στις πτέρυγες. Ερωτηματικό, το κατά πόσο θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει δοκιμαστεί σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό

Άρης

Στη μεσαία γραμμή έγινε η πρώτη προσθήκη για τον Άρη στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Οι Θεσσαλονικείς απέκτησαν τον 32χρονο Τσέχο διεθνή Βλαντιμίρ Νταρίντα, ένα παίκτη που κουβαλά πολλές εμπειρίες από την δεκαετή παρουσία του στην Μπουντεσλίγκα, αλλά και από τις 76 διεθνείς συμμετοχές του.

Μικρός στο δέμα, αλλά «δεμένος» σωματικά ποδοσφαιριστής, του αρέσει να είναι το μυαλό της ομάδας, ο κουμανταδόρος και είναι αυτός που θα τρέξει τα περισσότερα χιλιόμετρα στο γήπεδο. Μεγαλώνοντας αυτή η ικανότητα του φθίνει, αλλά μπορεί να καλύψει  τις όποιες αδυναμίες με την εμπειρία του.

Το γκολ δεν το έχει εύκολο, αλλά αλλά μπορεί να δημιουργήσει πολλές φάσεις για τους συμπαίκτες του.

Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν νέο παίκτη για το δεξί άκρο της άμυνας, καθώς ο πολύπειρος Βρσάλικο δεν κατάφερε να δικαιώσει τις μεγάλες προσδοκίες λόγω διαδοχικών τραυματισμών.

Πρόκειται για τον 30χρονό Βραζιλιάνο Ρόντινεΐ. Ένας παίκτης με εξαιρετική παρουσία τα τελευταία χρόνια στη Φλαμένγκο και την Ιντερνασιονάλ, κορυφαίος στη θέση του στο πρόσφατο πρωτάθλημα της Βραζιλίας και νικητής του Λιμπερταδόρες, αλλά χωρίς παραστάσεις από τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Θα έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, το πόσο σύντομη θα είναι η προσαρμογή του. Ο Μίτσελ, πάντως, τον βρήκε σε εξαιρετική κατάσταση και αποκάλυψε ότι θα τον δούμε την Τρίτη (3/1, 21.30) κόντρα στον Ιωνικό.

Παναθηναϊκός

Τον 23χρονο αμυντικό Τιμότεους Πούχατς έφεραν οι «πράσινοι» με τη μορφή δανεισμού από την Ουνιόν Βερολίνου. Ο Πολωνός διεθνής αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Πρόκειται για έναν ταλαντούχο παίκτη, ο όποιος ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει το προπονητικό τιμ της γερμανικής ομάδας ότι μπορεί να σταθεί στο επίπεδο της Μπουντεσλίγκα. Και πέρσι αγωνίστηκε ως δανεικός στην τουρκική Τραμπζονσπόρ, με την οποία έπαιξε σε εννέα αγώνες.

Tτον ενάμιση τελευταίο χρόνο έχει αγωνιστεί μόνο σε 10 ματς πρωταθλήματος, γεγονός που γεννά ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσο θα είναι έτοιμος να βοηθήσει άμεσα το Τριφύλλι.

ΠΑΣ Γιάννινα

Με τρεις παίκτες ενισχύθηκε η ομάδα της Ηπείρου. Ο Σωτήρης Νίνης, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει βγάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς όμως την ανάλογη εξέλιξη, πέρασε την τελευταία διετία στο Βόλο όπου είχε συμπαθητικές χρονιές. Έχοντας μείνει ένα εξάμηνο χωρίς επίσημα παιχνίδια, μπορεί να προσφέρει ποιοτικά λεπτά, αλλά όχι ολόκληρο 90λεπτο. Με την εμπειρία του σίγουρα θα βοηθήσει τους πολλούς νέους παίκτες του ΠΑΣ κι αυτό αποτυπώνεται ήδη προπονήσεις.

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας ανήκε στην AΕK τα τελευταία δύο χρόνια και κάθισε κατά από τα δοκάρια της 30 φορές, αλλά δεν ένιωσε ποτέ ότι είναι ο βασικός τερματοφύλακάς της. Στον ΠΑΣ από τη στιγμή που δεν τους βγήκε ο άτυχος Πριόρ, ελπίζουν να βρουν στο πρόσωπο του Τσιντώτα τον αντί-Λοντίγκιν.

Ο 29χρονος Φεντερίκο Τσίνο, θυμίζει… Νίνη, αφού «κολύμπησε» σε ρηχά νερά στην καριέρα του, μολονότι ήταν βασικό στέλεχος στην Κ23 της Ουρουγουάης.

Λαμία

Την ίδια πολιτική, δηλαδή εμπιστοσύνη σε έμπειρους παίκτες, ακολουθεί και σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο η Λαμία. Από τον Νίκο Βέργο, που ήρθε δανεικός από την Βόλφσμπργκερ, θα πάρει την ταχύτητα, ίσως όχι, όμως, το γκολ που ζητά απεγνωσμένα, αν και στον Παναιτωλικό σε μια διετία ο 26χρονος φορ βρήκε δίχτυα 11 φορές.

Ο 30χρονος Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος επιστρέφει στη Λαμία όπου έχει καλές αναμνήσεις καταγράφοντας 49 συμμετοχές και 2 γκολ τη διετία 2017-19. Ταχύς, καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, ωστόσο παρέμεινε ανενεργός μετά τη λήξη της περσινής σεζόν, αφού έμεινε ελεύθερος από τον Ατρόμητο.

O Ρουμπέν Μαρτίνεθ, έχει εμπειρία μεγάλη από τις μικρές κατηγορίες της Ισπανίας με ταβάνι την Segunda. Με την Αλμπαθέτε είχε μια πολύ καλή περσινή σεζόν, αλλά η ισπανική ομάδα πριν από λίγες μέρες τον άφησε ελεύθερο στα 33 του. Μικρόσωμος, 1.67 μ., αγωνίζεται αριστερά στη μεσαία γραμμή.

Βόλος

Από τις αποκαλύψεις στον ΠΑΣ του Αργύρη Γιαννίκη ήταν ο 27χρόνος μέσος Αλέξανδρος Καρτάλης, όμως στον Ατρόμητο δεν έπιασε και έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι, για να τον επαναφέρει στη Super League η ομάδα της Μαγνησίας.

Ο συνομήλικος του Καρτάλη. Μίκαελ Τσιρίνος έρχεται με περγαμηνές από το πρωτάθλημα της Ονδούρας όπου αναδείχθηκε MVP την περασμένη σεζόν. Αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης και oυσιαστικά προορίζεται για αντικαταστάτης του Πάολο Φερνάντες. Aν δικαιώσει τις προσδοκίες, μπορεί να εξελιχθεί σε μία από τις αποκαλύψεις στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Στοίχημα για την ομάδα της Βόλου αποτελεί ο 24χρονος Έντσο Γκάγκι από την Αργεντινή, ένα ταχύ δεξί εξτρέμ, που τελευταία χρόνια πάλευε να καθιερωθεί στη Β’ κατηγορία της χώρας του.

Ιωνικός

Οι Νικαιώτες τόνωσαν το αριστερό άκρο της άμυνας επαναφέροντας τον 30χρονο Γιώργο Βαλεριάνο, ο οποίος αποχώρησε τον Οκτώβριο λόγω διαφωνιών με τον προπονητή Δημήτρη Σπανό και με την απόκτηση του 31χρονου Σίμο Ρουμπουλάκου, που έμεινε ελεύθερος από την ρουμανική Τσίντια το καλοκαίρι και έχει μικρή εμπειρία από τη Super League, ενώ επέστρεψε και ο Τζέρσον Γκαμπράλ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News