Super League 2: Ο βίος και η πολιτεία ενός Πρίτσα

Η Κηφισιά, τα «ανώνυμα» εστιατόρια, η συνεργασία με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ και οι σχέσεις με τον Πατούλη… Διαβάστε το αφιέρωμα της ιστοσελίδας parapolitika.gr στον… βίο και την πολιτεία του ιδιοκτήτη της Κηφισιάς, Χρήστου Πρίτσα, που πρωταγωνιστεί φέτος σε όλες τις παρασκηνιακές συζητήσεις για το πρωτάθλημα της Super League 2.

«Μια απίθανη ιστορία από την οποία αναδύεται έντονη οσμή σκανδάλου εδώ και πολύ καιρό και που βρίσκεται σταθερά στο μικροσκόπιο των αρμόδιων Αρχών, εξελίσσεται με φόντο το σκοτάδι στο οποίο έχει βυθιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κεντρικό πρόσωπο ο… πολυάσχολος κατά πολλούς και αμφιλεγόμενος στους ποδοσφαιρικούς κύκλους ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Κηφισιά, Χρήστος Πρίτσας.

Ο συγκεκριμένος, από κοινού με τον αδελφό του έχει διαγράψει μια αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα πορεία στον χώρο της εστίασης σε Αθήνα, βόρεια προάστια και στην Πάρο. Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι κάποια από τα μαγαζιά αυτά φέρονταν να άνοιγαν και έκλειναν επανειλημμένως (και συχνά υπό διαφορετικές ονομασίες), γεγονός που αν μη τι άλλο δεν συνιστά σύμπτωση, αλλά ξεκάθαρη επιχειρηματική τακτική. Μάλιστα στο νησί των Κυκλάδων, φέρεται να εμπλέκεται και με ένα beach bar, οι διευθύνσεις του οποίου, άλλαζαν με μεγαλύτερη συχνότητα κι από τις πτήσεις που προσγειώνονται στο νεόδμητο αεροδρόμιο της Πάρου, καταμεσής του Αυγούστου.

Παράλληλα, με αυτή του τη δραστηριότητα ασχολείται και με το κομμάτι των εργολαβιών, αναλαμβάνοντας χωματουργικές και άλλες αντίστοιχες εργασίες.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως η σχετική του δράση απλώνεται σε πέραν της μιας εταιρείες, άλλες από τις οποίες φέρονται να ανήκουν στον ίδιο, άλλες στον αδελφό του και άλλες σε πρόσωπα με τα οποία συνεργάζεται. Έναν σημαντικό αριθμό εργολαβιών ανά την περιφέρεια πήρε μέσω της σταθερής διαχρονικά συνεργασίας του με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Και μιας και μνημονεύσαμε το αεροδρόμιο της Πάρου σας πούμε ότι και εκεί υπάρχει ένας… μύθος του Πρίτσα, αφού εκτός των άλλων, εταιρείες που συνδέονται μαζί του φαίνεται να ανέλαβαν – πάντα δια της συνεργασίας με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ- έργα και στα νέα περιφερειακά αεροδρόμια.

Ωστόσο, μια ιδιαιτέρως σοβαρή λεπτομέρεια της επιχειρηματικής σταδιοδρομίας του Χρήστου Πρίτσα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι σύμφωνα με έγκυρες πηγές της κατασκευαστικής αγοράς, οι αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές ασχολήθηκαν έντονα στο παρελθόν με περιπτώσεις εντοπισμού μιας σειράς από σοβαρές «ανορθογραφίες», σε παραστατικά τα οποία σχετίζονταν με εργασίες τις οποίες ανέλαβαν οι εταιρείες με τις οποίες φέρεται να συνδεόταν ο ίδιος, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Οι απαντήσεις θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να αντιληφθούμε αν τα οικονομικά δεδομένα και γενικότερα η πραγματικότητα ορισμένων εγχώριων ποδοσφαιρικών παραγόντων είναι αληθινή ή… εικονική.

Όσο για την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο φυσικά και δεν αγγίζει το στοίχημα της προοπτικής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στον αντίποδα, αν αναλογιστεί κανείς τις κοντινές συναναστροφές του στον χώρο του αθλήματος, σε άλλο συμπέρασμα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια. Βλέπετε, ο ίδιος, ως Β’ Αντιπρόεδρος της Superleague 2, είναι μια ωραία παρέα και ατμόσφαιρα με τον επικεφαλής του Δ.Σ της λίγκας και αρχιτέκτονα της κατάντιας στην οποία έχει περιέλθει η κατηγορία σε επίπεδο διαιτησίας και παραγοντισμού, Λεωνίδα Λεουτσάκο, αλλά και τον γνωστό και μη εξαιρετέο για τη δράση του στο ποδοσφαιρικό παρασκήνιο, Γιαννάκη Παπαδόπουλο. Υπενθυμίζεται για την ιστορία και μόνο, ότι και η Superleague 2 είχε βρεθεί επανειλημμένως στο επίκεντρο της επικαιρότητας για θέματα στοιχηματισμού και της οικονομικής κακοδιαχείρισης.

Όλα αυτά θα είχαν κατά βάση ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον, αν ο Χρήστος Πρίτσας δεν είχε καταφέρει, όπως λένε οι γνωρίζοντες, να παρεισφρήσει στους κόλπους του παρασκηνίου της περιφέρειας Αττικής και να προχωρά σε ζυμώσεις και διεργασίες για σημαντικά ζητήματα, επικαλούμενος την πολύχρονη σχέση του με το Γιώργο Πατούλη, από την εποχή που ο νυν περιφερειάρχης ήταν δήμαρχος Αμαρουσίου.

Ως εκ τούτου, ο τελευταίος πλέον καλείται να ξεκαθαρίσει το τοπίο τόσο στο θεσμικό, όσο και στο εξωθεσμικό πεδίο, κόβοντας τον ομφάλιο λώρο με αυτού του είδους τις καταστάσεις και τις λογικές. Πολλώ δε μάλλον αν στο κάδρο συμπεριλαμβάνονται μια σειρά από έργα – φιλέτα της περιφέρειας».

Πηγή: parapolitika.gr.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News