ΕΠΟ: Δικαστική απόφαση-κόλαφος ελέω Φιλιππούση και Μπάρτζη

Οι Φιλιππούσης και Μπάρτζης εκθέτουν την Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Άκυρη έκρινε το αρμόδιο δικαστήριο σε πρώτο βαθμό την απόλυση του τέως αναπληρωτή οικονομικού διευθυντή της ΕΠΟ, Ν. Κολιολιού τον Ιούλιο του 2021.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι, παρά το γεγονός ότι ο Κολιολιός αποζημιώθηκε από την ΕΠΟ σαν να ήταν υπάλληλος αορίστου χρόνου, το θέμα της απόλυσης του δεν τέθηκε από τον εκτελεστικό γραμματέα της ΕΠΟ,  δηλαδή τον Ιάκωβο Φιλιππούση, στην εκτελεστική επιτροπή προκειμένου τα μέλη της να αποφασίσουν αν θα ανανεωθεί ή όχι η σύμβασή του.

Αντί της ενδεδειγμένης πρακτικής, ο Φιλιππούσης ανέγνωσε στην εκτελεστική επιτροπή τα ονόματα μόνο των υπαλλήλων της ΕΠΟ για τους οποίους πρότεινε την ανανέωση της σύμβασης τους, αλλά απέφυγε να αναγνώσει το όνομα του Κολιολιού! Στη συνέχεια, ο Κολιολιός ειδοποιήθηκε από τη διευθύντρια προσωπικού της ΕΠΟ ότι η σύμβάσή του δεν ανανεώθηκε!

Με άλλα λόγια, ο Φιλιππούσης αποφάσισε μόνος του, όπως μόνος του, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε την καταβολή αποζημίωσης στον Κολιολιό. Όλη αυτή η πρακτική ήταν, κατά πληροφορίες, σε γνώση και του διευθυντή της νομικής διεύθυνσης της ΕΠΟ,  Ν. Μπάρτζη. Δείγμα της προχειρότητας που αντιμετώπισαν οι Φιλιππούσης και Μπάρτζης την εν λόγω υπόθεση, η οποία προκαλεί ζημιά και στα οικονομικά της ΕΠΟ, είναι ότι στο δικαστήριο δεν έφεραν ούτε μάρτυρα.

Ο μάρτυρας του Κολιολιού, Αθανάσιος Μπλούνας είπε ότι όλες οι απολύσεις αλλά και οι προσλήψεις που γίνονται στην ΕΠΟ περνούν από την εκτελεστική επιτροπή, η οποία αποφασίζει και πρόσθεσε ότι κατά την προσωπική κρίση του, η απόλυση του Κολιολιού έγινε λόγω των κακών σχέσεων που είχε με το Φιλιππούση, ο όποιος και τη μεθόδευσε επειδή ο Κολιολιός αρνούνταν να υπογράψει απόφαση για να λάβει ο Φιλιππούσης χρήματα πέραν αυτών προβλεπόταν στην σύμβαση του.

Πηγή: soccerplus.gr 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News