Κλοπ: «Αν δεν μου το πει κάποιος, δεν θα φύγω από τη Λίβερπουλ»

AMNA/EPA

Αισιόδοξος για το μέλλον της Λίβερπουλ παρά τις συνεχείς και έντονες αναταράξεις είναι ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το καλοκαίρι θα σηματοδοτήσει ραγδαίες εξελίξεις στον σύλλογο.

Η Λίβερπουλ έχει μπροστά της ένα καλοκαίρι ριζικών αλλαγών, αλλά ο προπονητής της, Γιούργκεν Κλοπ, δεν θα είναι ανάμεσα σε αυτές, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ο ίδιος πιστεύει κι εκτιμά.

Ο Γερμανός τεχνικός ρωτήθηκε αν γνωρίζει για τα σχόλια ότι ήταν υπερβολικά πιστός στους παίκτες σε όλη τη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας και όχι αρκετά «αδίστακτος» ώστε να τους δείχνει την πόρτα της εξόδου κι εκείνος υπεραμύνθηκε των αποφάσεών του:

«Είμαι πιστός. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να είναι, αλλά εγώ δεν είμαι τόσο πολύ. Είναι μια έξυπνη ερώτηση. Το μόνο πρόβλημα με αυτήν είναι τι κάνετε όλοι σας με την απάντηση. Αυτό είναι το μόνο πρόβλημα. Αλλά δεν είμαι τόσο πολύ πιστός. Στη Ντόρτμουντ, ήταν ξεκάθαρο όταν έφυγα ότι είπα ότι κάτι πρέπει να αλλάξει εδώ.

Είναι μια διαφορετική κατάσταση, αλλά, αν θέλετε, παρόμοια. Είτε αλλάζει η θέση του προπονητή, είτε αλλάζουν πολλά άλλα πράγματα. Οπότε, σε ό,τι με αφορά, αυτό που ακούω, αν δεν μου το πει κάποιος, δεν θα φύγω. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι ίσως υπάρχει ένα σημείο όπου πρέπει να αλλάξουμε άλλα πράγματα. Θα το δούμε αυτό, είναι κάτι για το μέλλον. Όπως το καλοκαίρι ή οτιδήποτε. Όχι τώρα. Δεν μπορούμε να παίξουμε τώρα και να πούμε: “Εντάξει, αυτά είναι τα προβλήματα, αλλά την επόμενη σεζόν δεν θα τα έχουμε πια”».

Αναφερόμενος στους παίκτες του πρόσθεσε: «Λοιπόν, εγώ ήμουν εντάξει, αλλά αυτός ήταν… Δεν το βλέπω. Δεν το ακούω. Ξέρω ότι δεν υπάρχει. Στη Γερμανία λέμε ότι ο προπονητής δεν φτάνει πια στην ομάδα. Οπότε καταλαβαίνω ότι μερικές φορές φαίνεται έτσι, αλλά απλά δεν είναι έτσι. Μπορείτε να το βγάλετε αυτό από τη λίστα των προβλημάτων. Είναι πολύ καιρό πριν που μπορούσαμε να εκπλήξουμε τους αντιπάλους επειδή ήμασταν απλά καλοί, για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Όταν λέω, “Ας επιστρέψουμε στα βασικά”, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παίξουμε όπως τη δεκαετία του 1990. Εννοώ τα απόλυτα βασικά, όπως το να αμυνόμαστε σωστά».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News