ΑΕΚ: Το project Λάτσι και οι σκέψεις του Αλμέιδα

Ο Σλοβένος στόπερ κατάλαβε ότι ήταν λάθος να φύγει από την ΑΕΚ και η επιλογή της Κόπερ η χειρότερη δυνατή για την εξέλιξη της καριέρας του. Διαβάστε στη SportDay της Τρίτης 17 Ιανουαρίου.
Απ’ τα χείλη του Ματίας Αλμέιδα κρεμόταν το καλοκαίρι ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός Ζίγκα Λάτσι, περιμένοντας τότε να διαπιστώσει αν θα υπολογίζεται για την πρώτη ομάδα. Αυτό που πάντως είχε από τότε καταστήσει σαφές προς τον ατζέντη του ο νεαρός στόπερ, ήταν ότι δεν επιθυμούσε να αγωνιστεί για δεύτερη σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League 2 με την ΑΕΚ Β’.
Αυτό που επιθυμούσε, αν δεν υπολογιζόταν απ’ τον Αργεντινό κόουτς, ήταν να δοθεί δανεικός σε σύλλογο που θα αγωνίζεται σε πρώτη κατηγορία οποιουδήποτε ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, καθώς θεωρούσε ότι η περσινή σεζόν αποτέλεσε πισωγύρισμα για εκείνον. Κακούς συμβουλάτορες είχε μάλλον ο Λάτσι κι αυτό αποδεικνύεται σήμερα, καθώς αναγκάστηκε να φύγει άρον-άρον απ’ τη Σλοβενία και την Κόπερ, προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Παρότι η ΑΕΚ τού έλεγε να παραμείνει στην ομάδα για να παίξει στην ΑΕΚ Β’ ή να αναζητηθεί ένας εγχώριος σύλλογος της Super League 1 για να πάει ως δανεικός, εκείνος επέλεξε να επιστρέψει στην πατρίδα του για να παίξει στην Κόπερ, με την οποία τελικά αγωνίστηκε για μόλις 45 λεπτά. Επέλεξε μία ομάδα που ο προπονητής της δεν τον… έβλεπε.
Τελευταία, όταν συνειδητοποίησε ότι θα παραμείνει σε απραξία εκεί, άρχισε να συζητεί την επιστροφή του για να ενταχθεί στην ΑΕΚ Β’. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα, όπως λέμε. Ο Λάτσι είναι παίκτης της πρώτης ομάδας, βέβαια, οπότε θα είναι ξεκάθαρα μια απόφαση του Ματίας Αλμέιδα αν θα συνεχίσει να προπονείται με αυτήν ή όχι.
Λογικά, ο Αργεντινός θα θέλει να τον παρακολουθήσει ξανά με την πρώτη ομάδα, αλλά χρόνο αγωνιστικό είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι -ως το καλοκαίρι τουλάχιστον- θα μπορέσει να βρει μόνο μέσω της δεύτερης ομάδας, επιστρέφοντας στο πρωτάθλημα που έπαιζε πέρυσι.
Όπως και να ’χει, ο Λάτσι παραμένει ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ για την ΑΕΚ, είναι παίκτης με τεράστια περιθώρια βελτίωσης, αρκεί να καθαρίσει το μυαλό του, να συνειδητοποιήσει τα δεδομένα και να δουλέψει σκληρά μήπως «κερδίσει» τον Αλμέιδα εν όψει της επόμενης σεζόν. Είναι μακρύς πλέον ο δρόμος και δύσκολος.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορείΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- ΟΦΗ-Λεβαδειακός 1-1: Όλα ανοιχτά
- Ξέσπασε ο Κόντης: «Αυτά που είδα δεν τα έχω ξαναδεί!»
- Βόμβες Αντετοκούνμπο: «Θέλω να μείνω στους Μπακς αλλά όχι για να παλεύω για τα playoffs»
- ΠΑΟΚ: Ανακοινώθηκε ως δανεικός από την Καϊσέρισπορ ο Τσάλοφ
- Χουάντσο Ερνανγκόμεθ: «Ο Γκραντ είναι... οικογένεια - Τον εμπιστεύομαι πάρα πολύ»
