Γιώργος Χελάκης: «Μέχρι πότε η άμυνα του Παναθηναϊκού θα του δίνει τις λύσεις;»

Αν ο Παναθηναϊκός δεν ενισχυθεί επιθετικά, ούτως ώστε να είναι πιο παραγωγική, το πιο πιθανό είναι να προκύψουν απρόσμενες γκέλες. Διαβάστε το σχόλιο του Γιώργου Χελάκη στη SportDay της Τρίτης 17 Ιανουαρίου.

Δεινοπάθησε στα Γιάννενα, αλλά πέρασε. Στην ιστορία θα αναφέρεται -και σύντομα θα ξεχαστεί- ότι η νίκη του ήταν δώρο από μία απερισκεψία του Μορέιρα – και μάλιστα- στα τελευταία δευτερόλεπτα. Για να πάρει το πρωτάθλημα μία ομάδα με τόσο μικρό ρόστερ και χτυπητές ελλείψεις σε συγκεκριμένες θέσεις θα χρειαστεί να δουλέψουν κάμποσα πράγματα υπέρ της. Μέχρι τώρα δουλεύουν. Ετσι ο Παναθηναϊκός έχει μία αξιοσημείωτη διαφορά τεσσάρων βαθμών απ’ τη δεύτερη ΑΕΚ.

Ωστόσο, οι «πράσινοι» πέρασαν εκεί που σκόνταψαν και οι «ερυθρόλευκοι» και οι «κιτρινόμαυροι», αφήνοντας βαθμούς. Στο δε πρώτο ημίχρονο η ομάδα του συνετού και προσγειωμένου Γιοβάνοβιτς είχε καθολική υπεροχή και σημαντικές ευκαιρίες. Κατά συνέπεια δεν είναι σωστή ανάγνωση ότι η τύχη ήταν που ανέδειξε νικητή τον Παναθηναϊκό.

Δεν ήταν μόνο η τύχη. Ηταν ότι για ένα ακόμα παιχνίδι κατόρθωσε να μη δεχτεί τέρμα. Ηταν ότι γενικά δεν έχει δεχτεί στο πρωτάθλημα παραπάνω από ένα γκολ σε ένα παιχνίδι. Εδώ δεν μιλάμε για τύχη, μιλάμε για ικανότητα. Για συγκεκριμένο αγωνιστικό χαρακτηριστικό, το οποίο βοηθάει την ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Οπως είναι γνωστό, όταν κρατάς ανέπαφη την εστία σου αρκεί ένα γκολ για να πάρεις τους βαθμούς. Ακόμα κι αν αυτό μπαίνει στο τέλος κάθε παιχνιδιού, ακόμα κι αν αυτό μπαίνει με πέναλτι. Πρώτα η ικανότητα και μετά η τύχη είναι που φέρνουν τους πράσινους στην κορυφή της βαθμολογίας.

Συνεχίζουν να κινούνται πάντως σε ένα τεντωμένο σκοινί, μη έχοντας τη δυνατότητα μέχρι στιγμής να καθαρίζουν νωρίς τα παιχνίδια. Οταν όλα τα ματς γίνονται ντέρμπι ή… περίπου ντέρμπι είναι πολύ πιθανό η τύχη, που μέχρι τώρα ήταν σύμμαχος, να γίνει εχθρός. Οσο κι αν η άμυνα αποτελεί εγγύηση, αν η ομάδα δεν ενισχυθεί επιθετικά, ούτως ώστε να είναι πιο παραγωγική, το πιο πιθανό είναι να προκύψουν απρόσμενες γκέλες και να απειληθεί το σαφές προβάδισμα πριν φτάσουμε στην τελική ευθεία των πλέι οφ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News