Ολυμπιακός - Παπέ Σισέ: Το πιο τρελό ποδοσφαιρικό καρδιογράφημα της ιστορίας

Παπέ Σισέ
eurokinissi

Ο Παπέ Σισέ ήρθε στον Ολυμπιακό από τη β’ Γαλλίας και τα έχει ήδη ζήσει (σχεδόν) όλα, θετικά και αρνητικά.

Είναι 1η Ιούλη 2017 και ο Ολυμπιακός αποκτά έναν παντελώς άγνωστο και άσημο υψηλόσωμο Σενεγαλέζο στόπερ από την Αζαξιό της β’ κατηγορίας της Γαλλίας έναντι 700 χιλ.ευρώ.

Είναι Ιανουάριος του 2019 και γερμανική ομάδα (σ.σ.: λέγεται ότι ήταν το Αννόβερο, κάποιοι υποστηρίζουν ότι ήταν η Άουγκσμπουργκ) στέλνει άνθρωπό της στην Ελλάδα και τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός προσφέροντας 18 εκατ.ευρώ (θα υπήρχαν και μπόνους που θα εκτόξευαν περισσότερο το αντίτιμο) για να κάνουν δικό τους άμεσα τον συγκεκριμένο Σενεγαλέζο.

Από τα 18 εκατ. στα… ταπεινά 2,5

Είναι Ιανουάριος 2021 και ο συγκεκριμένος παίκτης που ήταν μέχρι πρότινος βασικός, κρίνεται λιγότερο σημαντικός και παραχωρείται με τη μορφή δανεισμού στη Σεντ Ετιέν.

Είναι χειμώνας 2021/2022, ο Σενεγαλέζος που έχει επιστρέψει στον Ολυμπιακό διαπρέπει στο πρώτο μισό της σεζόν με τα ερυθρόλευκα και τον Φεβρουάριο του 2022 κατακτά με την εθνική το Κόπα Άφρικα ενώ η χρηματιστηριακή του αξία έχει εκτοξευθεί στα 8 εκατ.ευρώ.

Είναι Ιανουάριος 2023 και για τον Παπέ Σισέ, αυτός είναι προφανώς ο Σενεγαλέζος στόπερ της ιστορίας μας, η Στρασμπούρ φέρεται να προσφέρει το «ταπεινό», με βάση το παρελθόν, ποσό των 2,5 εκατ.ευρώ για να τον αποκτήσει ενώ ως υποψήφια αναφέρεται και η εξίσου ταπεινή Σαλερνιτάνα.

Λένε πως στη ζωή το καρδιογράφημα πρέπει να έχει πάνω και κάτω γιατί αν είναι ευθεία σημαίνει ότι είσαι νεκρός. Αν μη τι άλλο το –ποδοσφαιρικόκαρδιογράφημα του Παπέ Σισέ είναι φουλ σε πάνω και κάτω και μάλιστα ακραία πάνω και κάτω και κανείς, πια, δε μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι είναι καλό αυτό.

Μπορούσε  τα καλύτερα, προλαβαίνει ακόμα

Στα 27 του θα περίμενε κανείς, με τόσες συμμετοχές (146) στον Ολυμπιακό και με παρουσία στις αποστολές της εθνικής του σε Κόπα Άφρικα και Μουντιάλ, να βρίσκεται στα καλύτερά του. Και κάθε άλλο παρά έτσι είναι.

Βεβαίως, ακριβώς γι’ αυτό, επειδή μιλάμε για διεθνή ποδοσφαιριστή 27 ετών με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2024, ο Σισέ δε μπορεί να χαρακτηριστεί χαμένο στοίχημα. Έχει μία ολόκληρη ποδοσφαιρική ζωή μπροστά του. Χρόνια πολλά και καλά στα οποία προλαβαίνει να πετύχει ακόμα και τα πιο τρελά απ’ όσα ονειρεύτηκε. Απλά χρειάζεται να την πάρει μονίμως πιο σοβαρά, και όχι με διακοπές ή διακυμάνσεις, σαν αληθινό καρδιογράφημα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News