Ραζβάν Λουτσέσκου: «Έχω πέσει θύμα ξενοφοβίας, το συνήθισα και το ξεπερνάω»

EUROKINISSI

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε σε Μέσο της πατρίδας του με αφορμή την οριστική διακοπή αγώνα για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ρουμανίας λόγω ρατσιστικών συνθημάτων, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να στέλνει το δικό του μήνυμα.

Ο αγώνας Σεπσί-Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα για το πρωτάθλημα της Ρουμανίας την περασμένη Κυριακή διεκόπη οριστικά από τον διαιτητή, λόγω ρατσιστικών συνθημάτων που ακουγόταν από την εξέδρα και ο Ραζβάν Λουτσέσκου σχολίασε το περιστατικό σε Μέσο της πατρίδας του.

«Ο διαιτητής έπραξε σωστά. Ο κανονισμός λέει ότι οι αγώνες θα πρέπει να διακόπτονται σε τέτοιες περιπτώσεις και εκτιμώ πολύ το γεγονός ότι είχε το κουράγιο να σταματήσει το παιχνίδι. Το ερώτημα είναι «πότε θα αποκτήσουμε την σωστή παιδεία». Εμείς και όλος ο κόσμος του ποδοσφαίρου, για τέτοιου είδους φαινόμενα», τόνισε αρχικά ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ.

«Έγινε ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση και πρέπει να συγχαρούμε το διαιτητή. Χρειάζεται να υποστηρίξουμε την απόφαση του με δραστικά μέτρα που θα πρέπει να παρθούν», συμπλήρωσε, ενώ όταν ρωτήθηκε εάν και ο ίδιος έχει πέσει θύμα ξενοφοβίας είπε:

«Nαι, αλλά δεν έχει πλέον σημασία. Το συνήθισα και έχω την ικανότητα να ξεπερνώ τέτοιες καταστάσεις»

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News