Γιώργος Χελάκης: Ένας Ολυμπιακός... ξαλαφρωμένος και ενισχυμένος!

Μίτσελ Γκονζάλεθ
eurokinissi

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για το ρόστερ του Ολυμπιακού, που πλέον είναι όπως το ήθελε ο Μίτσελ και πώς οι αλλαγές θα φέρουν ισορροπία στους «ερυθρόλευκους». Διαβάστε στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.

Τo μίκρυνε. Πάνω- κάτω το έφερε αριθμητικά εκεί που το ήθελε. Εκεί που γενικά θέλουν το ρόστερ τους οι επαγγελματίες προπονητές. Χωρίς τους τερματοφύλακες να είναι γύρω στους είκοσι τέσσερις παίκτες. Αντικειμενικά, δεν θα μπορούσε να γίνει τέτοιο πράγμα την ώρα που το ζήτησε ο προπονητής.

Όταν δεν υπάρχει μεταγραφική περίοδος πώς να πείσεις παίκτη να λύσει το συμβόλαιό του και να μείνει χωρίς ομάδα περιμένοντας «μπας και…». Και πόσους να πείσεις δηλαδή; Στον Ολυμπιακό όταν ήρθε ο Μίτσελ περίσσευαν καμιά εικοσαριά. Μόνο που το πρόβλημα δεν ήταν μόνο αριθμητικό, ήταν και ποιοτικό.

Ο προπονητής χρειαζόταν να δει ποιοι είναι αυτοί που περισσεύουν. Αυτή η διαδικασία πήρε χρόνο. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Γι’ άλλους οι αποφάσεις πάρθηκαν με ταχύτητα (Μπόουλερ, Κούτρης), γι’ άλλους στο φινάλε (Μπουχαλάκης, Αγκιμπού). Σημασία έχει ότι ο Ολυμπιακός ξαλάφρωσε, ενώ πήρε και παίκτες για να ενισχυθεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ήρθαν ακραίοι μπακ κι εξτρέμ. Τον Ροντινέι τον είδαμε και καταλάβαμε ότι πρόκειται για δεξιό μπακ που είναι μια κλάση πάνω απ’ αυτούς που έπαιξαν στη θέση αυτή απ’ την ώρα που έφυγε ο Ελαμπντελαουί. Τους άλλους τώρα θα τους δούμε. Είναι γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» ενισχύθηκαν στα άκρα κι ευελπιστούν ότι η ενίσχυση αυτή θα μεταβάλει την αγωνιστική τους φυσιογνωμία. Θα δώσει ισορροπία στο παιχνίδι τους.

Η μονοσήμαντη ανάπτυξη από τον άξονα θα δώσει τη θέση της σ’ ένα πλουραλιστικό ρεπερτόριο, όπως συμβαίνει στις ομάδες υψηλής αγωνιστικής ισχύος. Πριν δούμε στην πράξη τι μπορούν να προσφέρουν ο Ραμόν, ο Κανός κι ο Μπουτούτσι, καλό είναι να μη βιαστούμε. Αλλωστε, ο Ροντινέι με τις εμφανίσεις του έβαλε τον πήχη αρκετά ψηλά.

Με βάση τα δημοσιεύματα, οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν και για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, αλλά τελικά η περίπτωσή του δεν προχώρησε. Αριθμητικά περισσεύουν στόπερ. Η δε περίπτωση του Αντρέα Ντόι μπορεί (τηρουμένων των αναλογιών) να θεωρηθεί μεταγραφή.

Αν εξακολουθεί να παραμένει ένα ανοιχτό «στοίχημα» για τον Ισπανό προπονητή αυτό κυρίως αφορά το κέντρο της άμυνας και την ανησυχία που δημιουργεί η ευπάθειά της σε παιχνίδι που οι πρωταθλητές έχουν την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων.

Το άμεσο μέλλον θα δείξει. Σημασία έχει ότι οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τις κινήσεις που χρειαζόταν για να αποκαταστήσουν ισορροπία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους. Ο Μίτσελ θα δουλέψει στο εξής με κανονικό (αριθμητικά) ρόστερ. Αν του βγουν οι νεοφερμένοι η ισχύς του Ολυμπιακού ανεβαίνει κατακόρυφα…

 

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News