Super League: Η ΑΕΚ «τορπιλίζει» τη συμφωνία για το στοίχημα, παρά τη σύμφωνη γνώμη όλων των ΠΑΕ

slgr.gr

H AEK ήταν η μοναδική ΠΑΕ που μειοψήφισε στη σημερινή συνεδρίαση της Super League τινάζοντας στον αέρα τη συμφωνία για να πάρει η κάθε ομάδα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Εντύπωση και ερωτηματικά προκαλεί η στάση της ΑΕΚ που λειτουργεί σα να επιδιώκει να τορπιλίσει την χρηματοδότηση των ομάδων της Σούπερ Λιγκ από το στοίχημα παρότι ο συνεταιρισμός πέτυχε ότι ακριβώς ήθελε!

Όλες οι ομάδες ψήφισαν υπέρ της πρότασης του Βαγγέλη Μαρινάκη αναφορικά με το ποσοστό του στοιχήματος που είχε υποσχεθεί πως θα πετύχει από την αρχή της θητείας του, και το πέτυχε! Όλες οι ομάδες παίρνουν από 1,5 εκατομμύριο ευρώ με τον πρόεδρο της Λίγκας να στέκεται σε αυτό και να ζητάει από τους εκπροσώπους των συλλόγων να ψηφίσουν για τη -δίκαιη- διανομή των χρημάτων.

Όλες οι ομάδες αποδέχθηκαν την πρόταση εκτός από την ΑΕΚ που όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της, Γιώργος Κοσμάς, είναι ευχαριστημένη από το ποσό, αλλά δεν είναι υπεύθυνη για τη συνολική διανομή και γι’ αυτό μειοψηφεί. Κάπως έτσι, δεν υπήρξε ομοφωνία σε μια απόφαση πολύ σημαντική για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και το συμφέρον της Λίγκας, με την ΑΕΚ να επιχειρεί, εμμέσως πλην σαφώς, να την «τορπιλίσει»! Γι’ αυτό και η συνεδρίαση τελικά διεκόπη χωρίς να βγει οριστική απόφαση.

Η επίσημη ενημέρωση από τη Λίγκα αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:

«Έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια από το καλοκαίρι για να πάρει η Super League και οι ομάδες, αυτό που εμείς θεωρούμε σωστό. Χάσαμε χρόνο, κάναμε τεράστιες προσπάθειες και πήραμε 1,5 εκατομμύριο ανά ομάδα. Για να γίνει αυτό έγινε υπέρβαση από όλους. Θέλω λοιπόν σήμερα να είμαστε ξεκάθαροι. Δεν μπορεί να πηγαίνουμε ως Super League να παίρνουμε τελικά αυτό που θεωρούμε σωστό και τα Μέσα που έχουν ή επηρεάζουν τα μέλη του Συνεταιρισμού να κάνουν επιθέσεις για τη διανομή των χρημάτων. Θα είμαστε ξεκάθαροι λοιπόν όλοι εδώ. Θα ψηφίσουμε ότι η κατανομή είναι δικαιότατη όπως έγινε για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ένας κουμπαράς είναι! Πάμε λοιπόν να σας ακούσουμε».

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε (δεν παραστάθηκε η ΠΑΕ Βόλος), όλοι οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ-Μελών της Super League, καθώς και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, ψήφισαν υπέρ της πρότασης του προέδρου της Super League, εκτός της ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία την καταψήφισε.

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου διακόπηκε, αφού λόγω της αρνητικής ψήφου της ΑΕΚ, δεν υπήρξε ομοφωνία.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης, από πλευράς ΠΑΟΚ, σημείωσε: «Εμείς συμφωνούμε απολύτως να μείνει η κατανομή ως έχει και τη θεωρούμε δίκαιη για όλες τις λίγκες».

Τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησε ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης, λέγοντας: «Δεν μπορεί να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Για να βγει το 1,5 εκατομμύριο κάποιοι θα πάρουν λιγότερα. Εμείς συμφωνούμε απόλυτα, η κατανομή ως έχει!».

Τι υποστηρίζει η ΑΕΚ:

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΑΕ ΑΕΚ προς τα ΜΜΕ, ο λόγος της αρνητικής της ψήφου δεν σχετίζεται με το ποσοστό των ομάδων της Super League από το Στοίχημα, αλλά από αυτό της Super League 2. Σύμφωνα πάντα με την «Ένωση», ζητήθηκε από τις ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας να πάρουν θέση και για τα ποσοστά που θα λάβουν οι ομάδες της δεύτερης.

Η τοποθέτηση του Γιώργου Κοσμά, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΑΕ ΑΕΚ, ήταν η εξής: «Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί εμείς πρέπει να υποδυθούμε τον υφυπουργό Αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση, κ. Πρόεδρε, η ΑΕΚ όπως το έχει εκφράσει και στο παρελθόν, συμφωνεί με το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου για κάθε ΠΑΕ. 

Αυτό είναι το ένα σκέλος. Τα χρήματα όμως που αφορούν και την Super League 2 δεν τα μοιράζει η Super League 1 για να συμφωνήσουμε εδώ ή να διαφωνήσουμε για το τι πρέπει να πάρει η Super League 2. Το μοιράζει με δική του ευθύνη από τα έσοδα της φορολογίας του στοιχήματος το υφυπουργείο Αθλητισμού. Είναι θέμα του υφυπουργού Αθλητισμού όχι δικό μας. Εδώ δεν ήρθαμε όμως για να εξαγνίσουμε πολιτικά τον κύριο Αυγενάκη. 

Ήρθαμε για να αποφασίσουμε αν είμαστε ικανοποιημένοι ή όχι με το ποσό. Επαναλαμβάνω πως το συνολικό ποσό για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι πολιτική απόφαση του υφυπουργού. Όχι δική σας κύριε πρόεδρε ή δική μας. Εμείς συμφωνήσαμε να μη πάρει τίποτα η ΑΕΚ Β’ και να προστεθεί αυτό το ποσό για τους υπόλοιπους. 

Αλλά να αποφασίσουμε εμείς από έναν κουμπαρά που μοιράζει ο υφυπουργός τι είναι δίκαιο να πάρει η Super League 2 δε μπορούμε να το συζητάμε».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News