Παναθηναϊκός: Στην κοινοπραξία Τέρνα-Μυτιληναίος-Άκτωρ θα ανατεθεί η κατασκευή του Βοτανικού

ΑΠΕ

Ο Δήμος Αθηναίων άνοιξε τις προσφορές για τον ανάδοχο του έργου στο Βοτανικό και τελικά η κοινοπραξία “ΤΕΡΝΑ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-ΑΚΤΩΡ” είναι αυτή που θα αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου.

Την Πέμπτη το πρωί (2/2) η αρμόδια επιτροπή του Δήμου Αθηναίων άνοιξε τις προσφορές για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Δύο ήταν τελικά οι ενδιαφερόμενοι για τον διαγωνισμό ύψους 123 εκατ. ευρω.

Στην αποσφράγιση των προσφορών το παρών έδωσαν ως κοινοπραξία οι «ΤΕΡΝΑ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-ΑΚΤΩΡ» ενώ η δεύτερη προσφορά ήταν από φορέα «Cosmos».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Δήμος Αθηναίων θα αναθέσει το έργο στην κοινοπραξία «ΤΕΡΝΑ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-ΑΚΤΩΡ», καθώς η δεύτερη προσφορά της “Cosmos” σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν προσκόμισε την προβλεπόμενη εγγυητική επιστολή, οπότε τίθεται αυτόματα εκτός διεκδίκησης.

Η σύμπραξη τριών μεγάλων εταιριών που θα λειτουργήσουν ως «κοινοπραξία» ικανοποίησε τους ανθρώπους του Δήμου και πλέον το πρότζεκτ αναμένεται να μπει στην τελική του ευθεία. Την επόμενη εβδομάδα θα επικυρωθεί η απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και θα ανακοινωθεί επίσημα ως προσωρινός ανάδοχος του Έργου και τους επόμενους μήνες θα γίνει και οριστικός, αν κυλήσουν όλα βάσει προδιαγραφών.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News