Φετφατζίδης: «Στόχος μου να επιστρέψω στην Εθνική, μέσω της Σπαλ»

Ο Γιάννης Φετφατζίδης παρουσιάστηκε επίσημα από την Σπαλ και τόνισε πως η επιθυμία του είναι να αγωνιστεί ξανά με τα χρώματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Την επιστροφή του στην Ευρώπη και την Ιταλία πραγματοποίησε ο Γιάννης Φετφατζίδης, με τον έμπειρο μεσοεπιθετικό να βρίσκει την επόμενη στέγη της καριέρας του στην Σπαλ.

Ο «Φέτφα» παρουσιάστηκε και επίσημα από τη νέα του ομάδα, που αγωνίζεται στη Serie B και στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μίλησε για το στόχο να γίνει και πάλι μέλος της Εθνικής Ελλάδος, ενώ αποκάλυψε πως έχει έρθει και σε επικοινωνία με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γκουστάβο Πογέτ.

Όσα είπε ο Φετφατζίδης κατά την παρουσίασή του: 

«Δεν πιστεύω ότι ένας παίκτης πρέπει να σκεφτεί πολύ αν θα έρθει να παίξει στην Ιταλία, αν και μιλάμε για ένα πρωτάθλημα δεύτερης κατηγορίας το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και δεν είχα αμφιβολία.

Ήταν αδύνατο να αρνηθώ μία τέτοια ευκαιρία, τα παιδιά είναι φανταστικά και με έκαναν να αισθανθώ πως βρίσκομαι στο σπίτι μου, αφήνοντάς μου τον κατάλληλο χρόνο για να προσαρμοστώ.

Νιώθω καλά στα πόδια μου, ξέρω ότι δεν είμαι ακόμα σε άριστη κατάσταση, αλλά πιστεύω ότι σε δύο ή τρεις εβδομάδες το πολύ θα φτάσω στο 100% της φυσικής κατάστασης.

Το να παίζεις υπό τις εντολές του Ντανιέλε Ντε Ρόσι ήταν σίγουρα ένα επιπλέον κίνητρο, ξέρει ποδόσφαιρο αλλά και πώς να μιλάει στους παίκτες και να τους παρακινεί», τόνισε αρχικά ο Έλληνας παίκτης και συνέχισε:

«Στο γήπεδο, μου αρέσει πολύ να παίζω έξω δεξιά και προσπαθώ στο ένας εναντίον ενός, αλλά είμαι επίσης άνετα και σε μία πιο κεντρική θέση, σε ρόλο επιθετικού χαφ πίσω τον επιθετικό.

Όσον αφορά στην παρουσία του στην Ασία τα προηγούμενα χρόνια, ο «Φέτφα» είπε: «Το μέσο επίπεδο των διοργανώσεων στην Σαουδική Αραβία είναι καλό. Εγώ έπαιξα στον καλύτερο σύλλογο της χώρας αλλά μετά από τρία χρόνια ήθελα να επιστρέψω στην Ευρώπη και έτσι άδραξα την ευκαιρία να επιστρέψω στον Ολυμπιακό.

Έπειτα μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω στο Κατάρ και πήγα εκεί με ενθουσιασμό, το επίπεδο δεν είναι ακόμα υψηλό αλλά αναπτύσσεται ταχύτατα. Παρόλα αυτά μετά από δύο χρόνια είχα την επιθυμία να επιστρέψω στην Ευρώπη επειδή ένιωθα πως είμαι ακόμα σε θέση να ανταγωνιστώ σε πιο υψηλό επίπεδο.

Δεν κρύβω πως είναι επίσης στόχος μου να ξαναγίνω μέλος της Εθνικής Ελλάδας, έχω μιλήσει παραπάνω από μία φορά με τον ομοσπονδιακό προπονητή της Ελλάδας, ξέρω ότι υπάρχει ενδιαφέρον για μένα οπότε θα δώσω τα πάντα για να φορέσω ξανά αυτή τη φανέλα».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News