Ολυμπιακός: Θα... κάνει πίσω πάλι ο Εμβιλά;

EUROKINISSI

Η κατάσταση του Σωκράτη και οι σκέψεις του Μίτσελ σε περίπτωση που κληθεί να ενεργοποιήσει emergency plan στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ.

Δεδομένο πρώτο: ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αποχώρησε στο φινάλε του ματς με τον ΟΦΗ με μυϊκή ενόχληση.

Δεδομένο δεύτερο: ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν αισθάνεται πια την ενόχληση και ουσιαστικά είναι απόλυτα έτοιμος και διαθέσιμος να αγωνιστεί την Κυριακή στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ στο μεγάλο ντέρμπι της Super League.

Δεδομένο τρίτο: ο Μίτσελ είναι υποχρεωμένος να «επεξεργαστεί» στο μυαλό του και το plan b σε περίπτωση που επιστρέψει η ενόχληση (πριν ή και κατά τη διάρκεια του ματς) στον Σωκράτη και δε μπορέσει να παίξει.

Η μία προφανής επιλογή του Μίτσελ είναι το δίδυμο Ντόη – Ρέτσος. Ωστόσο λείπει η εμπειρία απ’ αυτό το δίδυμο και εμπεριέχει ρίσκο σ’ έναν ματς-φωτιά όπως αυτό.

Θα μπορούσε να είναι επιλογή και ο Ουσεϊνού Μπα που είναι υγιής πια αλλά είναι εκτός δράσης εδώ και μήνες και δε γίνεται να μπει κατευθείαν στην 11άδα σε τέτοιο ματς.

Ο Σισέ που έχει πάρει από τον Μίτσελ μερικές μικρές συμμετοχές τελευταία αφενός δεν τυγχάνει της ίδιας εμπιστοσύνης και αφετέρου φέρεται επίσης να έχει ένα πρόβλημα τραυματισμού.

Άρα ο… κλήρος, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, είναι πιθανό να πέσει, ξανά, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, στον Γιαν Εμβιλά. Ο Γάλλος χαφ κλήθηκε και στο παρελθόν στον Ολυμπιακό (και όχι μόνο) να παίξει στόπερ, κυρίως από τον Πέδρο Μαρτίνς και ανταποκρίθηκε.

Λόγω θέσης αλλά και εμπειρίας ο Εμβιλά μπορεί να ανταποκριθεί ως στόπερ και το έχει αποδείξει τις προηγούμενες φορές. Βεβαίως δεν έχουν όλα τα ματς τον ίδιο συντελεστή δυσκολίας. Ούτε ένας παίκτης αποδίδει πάντα το ίδιο.

Το σίγουρο είναι πως αυτή τη στιγμή η λογική λέει δίδυμο Σωκράτης-Ντόη στην Τούμπα και αν αλλάξουν τα δεδομένα θα αναγκαστεί ο Μίτσελ να κάνει τις επιλογές του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News