Γιώργος Χελάκης: Τα μαύρα σύννεφα πάνω από την Τούμπα

eurokinissi

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για το κλίμα που επικρατεί ενόψει του ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, μετά τις κινήσεις των Μπένετ – Μπαλτάκου και εύχεται να καταφέρουμε να δούμε ένα ωραίο παιχνίδι με απόλυτους πρωταγωνιστές τους παίκτες. Διαβάστε στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο 4 Φεβρουαρίου.

Mε βάση τις προβλέψεις των μετεωρολόγων (όσο πέφτουν μέσα) αύριο το βράδυ δεν αποκλείεται να χιονίζει στη Θεσσαλονίκη και στο γήπεδο της Τούμπας. Δεν λέω ότι το χιόνι θα έχει κάνει αδύνατη τη διεξαγωγή του παιχνιδιού. Λέω ότι είναι πολύ πιθανό οι συνθήκες να μην είναι κατάλληλες ώστε να δούμε μπάλα της προκοπής.

Γεγονός είναι ότι άθλιο θέμα σε ντέρμπι έχουμε δει και υπό τις πλέον κατάλληλες συνθήκες. Δεν μπορούμε όμως να παραγνωρίζουμε το δεδομένο ότι πριν έρθει το χιόνι είναι πολλά τα σύννεφα που μαζεύτηκαν πάνω απ’ το ντέρμπι, στο οποίο παίρνουν μέρος οι δύο ομάδες που πρωταγωνίστησαν τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα.

Είναι οι ομάδες που δεν ξεκίνησαν καλά, αλλά βελτιώθηκαν σημαντικά στην πορεία και τώρα εμφανίζονται σχεδόν έτοιμες να μπουν γερά στη διεκδίκηση του τίτλου. Με μία διαφορά. Η ομάδα που ενδεχομένως χάσει αύριο στην Τούμπα, χάνει ουσιαστικό έδαφος και εξ αντικειμένου υπονομεύεται η προσπάθειά της να διεκδικήσει τον τίτλο. Ολα αυτά χωρίς να βάζουμε στον λογαριασμό το γόητρο αμφοτέρων, που θα πληγεί σε περίπτωση ήττας.

Τα μαύρα σύννεφα που συγκεντρώθηκαν δεν αφορούν το -έτσι κι αλλιώς…- χαμηλό βαρομετρικό που παρατηρείται σε κάθε ντέρμπι, αλλά εξαιτίας της ακατανόητης απόφασης της ΚΕΔ και του Μπένετ να φωνάξει να διαιτητεύσει το ντέρμπι ένας Σλοβάκος διαιτητής, ο οποίος έχει προκαλέσει έντονη διαμαρτυρία του Ολυμπιακού στην ΟΥΕΦΑ για τα σφυρίγματά του εις βάρος του σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ποιος ο λόγος να τον φωνάξει ο Μπένετ και να δυναμιτίσει με αυτό τον τρόπο το ντέρμπι.

Εννοείται πως το ίδιο θα γινόταν σε περίπτωση που είχε ο ΠΑΟΚ παράπονα από προηγούμενη διαιτησία. Ηρθαν στη συνέχεις οι ανακοινώσεις εκατέρωθεν και τα σύννεφα πάνω απ’ την Τούμπα έγιναν σύννεφα πόλεμου. Από απερισκεψία ή από σκοπιμότητα; Ο καθένας μπορεί να το δει απ’ όποια σκοπιά θέλει.

Το σίγουρο είναι πως ο Μπένετ και ο προϊστάμενός του, Μπαλτάκος, γι’ άλλη μία φορά εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν κι ευρέθησαν ελλιπείς. Μέσα σε αυτό το κλίμα οι ρομαντικοί του αθλήματος περιμένουν να δουν ένα καλό παιχνίδι στην Τούμπα, χωρίς φαλτσοσφυρίγματα, με νικητή τον καλύτερο ή τον πιο τυχερό. Με απόλυτους πρωταγωνιστές τους παίκτες και τους προπονητές. Μοιάζει κάπως δύσκολο, με βάση τα όσα προηγήθηκαν…

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News