ΑΕΚ: Ο Σιντιμπέ είναι το γαλλικό κλειδί πολλαπλών χρήσεων που παρέχει ασφάλεια στον Αλμέιδα

Eurokinissi

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ είναι σε εξαιρετική κατάσταση, παρόλο που είναι αναγκασμένος να ζει στη σκιά της εκτόξευσης του Λάζαρου Ρότα.

Με την ολοκλήρωση της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, πιστοποιήθηκε αυτό που διαφαινόταν από την αρχή. Ότι δηλαδή, ήταν λιγοστές οι πιθανότητες πραγματοποίησης μιας επιπλέον προσθήκης, πλην αυτής του Πάολο Φερνάντες, η οποία άλλωστε είχε δρομολογηθεί από πολύ νωρίτερα. Και το βασικό ερώτημα που προκύπτει μέσα από αυτή τη διαδικασία, είναι αν θα έπρεπε να προστεθούν αριστερός μπακ και στόπερ.

Στην ΑΕΚ, από τη στιγμή που οι καλές περιπτώσεις που προσέγγισαν ήταν ανέφικτες το μήνα Γενάρη, για πολλούς και διάφορους λόγους, αποφάσισαν να πάρουν ένα λελογισμένο ρίσκο από το να επιλέξουν «μπαλώματα» με παίκτες – ημίμετρα. Η αρχή του Ματίας Αλμέιδα είναι συγκεκριμένη: αυτοί που θα έρχονται θα πρέπει να είναι καλύτεροι από αυτούς που ήδη υπάρχουν. Από τη στιγμή που αυτό δεν ήταν δυνατόν να επιτευχθεί τώρα, επέλεξε να πορευτεί με το υπάρχον γκρουπ.

Στο φινάλε, πληρότητα και τώρα υπάρχει. Η ΑΕΚ διαθέτει τέσσερις ενεργούς στόπερ, όλους υγιείς. Αν χρειαστεί να υπάρξει και πέμπτος, ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ έχει παίξει στη θέση αυτή σε κάμποσα ματς στην καριέρα του. Αριστερά, υπάρχουν ο φορμαρισμένος Χατζισαφί και ο τραυματίας Μοχαμάντι, ο οποίος ωστόσο αναμένεται να είναι ξανά διαθέσιμος να παίξει σε περίπου 20 ημέρες.

Αν κι εδώ προκύψει ανάγκη, ο Σιντιμπέ -που ήδη το έχει κάνει μέσα στη σεζόν- έχει την εμπειρία, τις ικανότητες και τις παραστάσεις για να ανταποκριθεί στη θέση. Έχει και περίπου 90 ματς επίσημα ματς στην «καμπούρα του», στο γαλλικό πρωτάθλημα, ως αριστερός οπισθοφύλακας. Είναι θέση που την ξέρει και όχι για μια θεωρητική προσέγγιση.

Γενικότερα, ο Γάλλος είναι σε εξαιρετική κατάσταση, παρόλο που είναι αναγκασμένος να ζει στη σκιά της εκτόξευσης του Λάζαρου Ρότα. Ο κόσμος δεν έχει την ευχέρεια να παρίσταται σε προπονήσεις, όμως όσοι ρεπόρτερ έχουν αυτή τη δυνατότητα σε εβδομαδιαία βάση, αναγνωρίζουν, διαπιστώνουν και ομολογούν το ίδιο πράγμα: δουλεύει με τρομερό ζήλο και είναι να απορείς -αν δεν ξέρεις μέσα από τα ματς- πως αυτός ο ποδοσφαιριστής κάθεται στον πάγκο. Το απέδειξε άλλωστε με την εξαιρετική εμφάνισή του, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Σιντιμπέ είναι καλά στην ΑΕΚ και τούτο είναι το πιο βασικό. Είναι χαρούμενος με το club και την προοπτική του, έχει τριετή συνεργασία μαζί του και είναι πολύ αφοσιωμένος στην ομάδα, ένας τέλειος επαγγελματίας. Δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος ότι είναι ένα καθημερινό σχολείο για τον Ρότα και πως τον βοήθησε πολύ, μέσα από την καθημερινότητα, να εξελιχθεί πολύ και να καρπωθεί ως ανταμοιβή της δουλειάς του, το νέο συμβόλαιο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News