Super League: Δέκα ερωτήματα που θέτει η ΑΕΚ του 2020 στην ΑΕΚ του 2023!

EUROKINISSI

Μια ζυγαριά ηθικής, μια ξεκάθαρη «και αδιαπραγμάτευτη» τοποθέτηση το 2020, ένας αξιακός κώδικας που δεν επιτρέπει στην ΑΕΚ να κερδίζει παιχνίδια στα χαρτιά. Τι θα ρωτούσε, αλήθεια, η ΑΕΚ του 2020 την ΑΕΚ του 2023;

«H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα ένστασης, που έχει βάσει των διατάξεων του ΚΑΠ, εναντίον του κύρους του αγώνα της με τον ΠΑΟΚ.
Η πρωτοφανής περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής δώδεκα ποδοσφαιριστών του αντιπάλου μας, λόγω μη ανανέωσης των Δελτίων Υγείας (ειδικά αυτήν την εποχή) και η δεδομένη συμμετοχή μας στα προκριματικά του Champions League, αν προχωρούσαμε σε ένσταση, δεν αλλάζει τα πιστεύω μας.

Ποτέ καμία διαπραγμάτευση, κανένα βαθμολογικό ή οικονομικό όφελος, όσο μεγάλο κι αν είναι, δεν πρόκειται να μας εκτρέψει από το δρόμο τον οποίο ακολουθούμε απαρέγκλιτα επί σχεδόν έναν αιώνα.

Η ακλόνητη και επιβεβαιωμένη διαχρονικά και με υψηλό τίμημα θέση της ομάδας μας ότι οι αγώνες κερδίζονται και χάνονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε διαπραγμάτευση και δεν δύναται να αλλοιωθεί ακόμα και μπροστά στην επίτευξη ενός τόσο σημαντικού στόχου.

Ο συγκεκριμένος λόγος ένστασης έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον αξιακό κώδικα της ΑΕΚ!

Η ηθική της ομάδας μας είναι πάνω απ’ όλα και δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά!

Η διαφορετικότητά της υποστηρίζεται με κόστος και με ξεκάθαρες αποφάσεις, που δίνουν προς όλους τις κατάλληλες και τις πλέον αποστομωτικές απαντήσεις.

Η παράδοξη για πολλούς απόφασή μας, που έρχεται κόντρα στα ήθη που επικρατούν στο ποδόσφαιρο της χώρας μας ειδικά τον τελευταίο καιρό, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και υπερηφάνειας όχι μόνο των οπαδών της ΑΕΚ, αλλά και ολόκληρου του φίλαθλου κόσμου της Ελλάδας.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό το μικρό δικό μας βήμα, θα εξελιχθεί σε άλμα προς τη συνολική αλλαγή κατεύθυνσης του ποδοσφαίρου μας».

880 λέξεις, χωρίς η ΑΕΚ να απαντήσει στο πιο σημαντικό!

Το παραπάνω κείμενο δεν είναι τίποτα άλλο από την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ τον Ιούλιο του 2020, όταν η «Ένωση» είχε δικαίωμα να κερδίσει παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στα χαρτιά (εκμεταλλευόμενη απίθανη γκάφα των ανθρώπων του «Δικεφάλου του Βορρά» που δεν είχαν θεωρήσει τα δελτία δώδεκα παικτών).

Με ανακοίνωση σε εκ διαμέτρου αντίθετο κλίμα από την τοποθέτηση που ανάρτησε η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ στα social media, το πρωί της Δευτέρας, για να απαντήσει σε όσα της καταλογίζονται για τη μη διεξαγωγή της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ χρησιμοποίησε ένα κείμενο 880 λέξεων, αποφεύγοντας όμως επιμελώς να απαντήσει στο πιο καίριο ερώτημα της ημέρας: Θέλει η ΑΕΚ να κερδίσει ένα παιχνίδι που δεν διεξήχθη στο γήπεδο στα χαρτιά, κατόπιν δικής της ένστασης;

Ας αφήσουμε στην άκρη το αν έχει δίκιο ή άδικο η ΑΕΚ. Η ίδια η ΠΑΕ και ο Δημήτρης Μελισσανίδης θέλουν να κερδίσουν παιχνίδι στα χαρτιά; Γιατί το 2020 είχαν δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση: Δεν θέλουν!

Κι ας μην απαντήσουν η «Ένωση» και ο ιδιοκτήτης σε ερωτήματα που θέτουν τρίτοι ή άνθρωποι εκτός ομάδας. Ας απαντήσει η ΑΕΚ του 2023 σε δέκα ερωτήματα που θα έθετε… η ΑΕΚ του 2020!

Τα δέκα ερωτήματα που θέτει η ΑΕΚ του 2020 στην ΑΕΚ του 2023!

  1. Η ένσταση που κατέθεσε η ΑΕΚ στο Περιστέρι (και η οποία μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση τριών βαθμών για παιχνίδι που δεν θα διεξαχθεί, όπως θα μπορούσε να συμβεί και το 2020 κόντρα στον ΠΑΟΚ) έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον αξιακό κώδικα της ΑΕΚ;
  2. Έχουν αλλάξει τα πιστεύω της ΑΕΚ σε σχέση με το 2020;
  3. Τελικά η αναγκαιότητα του Δημήτρη Μελισσανίδη να κατακτήσει το πρωτάθλημα (βάσει και της δημόσιας τοποθέτησης του Γιώργου Σπανού) και εν τέλει το βαθμολογικό όφελος που θα αποκομίσει η ΑΕΚ σε περίπτωση που κερδίσει το παιχνίδι του Περιστερίου στα χαρτιά αποτελεί λόγο ικανό να οδηγήσει σε «εκτροπή από το δρόμο τον οποίο ακολουθούμε απαρέγκλιτα επί σχεδόν έναν αιώνα;»
  4. Εξακολουθεί η ηθική της ΑΕΚ να μπαίνει πάνω απ’ όλα και να μην μπαίνει σε ζυγαριά;
  5. Η διαφορετικότητα της ΑΕΚ που δεν της επιτρέπει να κερδίζει παιχνίδια στα χαρτιά παραμένει ή έχει πάψει να υφίσταται;
  6. Η φετινή ΑΕΚ μπορεί να αντέξει το κόστος της διεξαγωγής ενός δύσκολου αγώνα, τον οποίο μπορεί να κερδίσει βάσει κανονισμών στα χαρτιά; Ή μήπως το κόστος ενδεχόμενης απώλειας του τίτλου ζυγίζει περισσότερο στη «ζυγαριά της ηθικής»;
  7. Η ΑΕΚ του 2023 συμφωνεί με την απόφαση της ΑΕΚ του 2020; Γιατί μπορεί κάλλιστα να έχει μετανιώσει για την επιλογή της να μην κερδίσει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στα χαρτιά. Μπορεί, κάλλιστα, να έχει μετανιώσει και για την ανακοίνωση που είχε εκδοθεί. Μπορεί να το θεωρεί ένα λάθος. Σε κάθε περίπτωση είναι οφθαλμοφανές ότι η τωρινή της τοποθέτηση απέχει… μίλια (και όχι 5 ή 7 εκατοστά) από την τότε ανακοίνωσή της.
  8. Η σημερινή τοποθέτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ για όσα συνέβησαν στο Περιστέρι αποτελεί σημείο αναφοράς και περηφάνειας για τους οπαδούς της ΑΕΚ;
  9. Θεωρεί η ΠΑΕ ΑΕΚ του 2023 ότι ενδεχόμενος μηδενισμός του Ατρόμητου για το κυριακάτικο παιχνίδι συμβάλλει στη συνολική αλλαγή κατεύθυνσης του ελληνικού ποδοσφαίρου;
  10. Και φυσικά υπάρχει και το πιο βασικό ερώτημα όλων που δεν αποτελεί μόνο απορία της ΑΕΚ του 2020, αλλά και όλων των Ελλήνων φιλάθλων; Τελικά η ΑΕΚ του 2023 θα διεκδικήσει να κερδίσει παιχνίδι της στα χαρτιά; Ναι ή όχι; Τόσο απλή είναι η απάντηση: Μία λέξη αρκεί. Μία λέξη που η ΑΕΚ απέφυγε να συμπεριλάβει στις… 880 που χρησιμοποίησε στη σημερινή της τοποθέτηση!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News