«Βόμβα» στην Premier League: Παραπομπή της Μάντσεστερ Σίτι για πλήθος οικονομικών παραβάσεων!

ΑΠΕ

Χαμός στην Premier League, με τη Μάντσεστερ Σίτι να βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες για πολλαπλές παραβάσεις από το 2009 έως και το 2018. Κίνδυνος για αφαίρεση βαθμών ή ακόμα και αποβολή από το πρωτάθλημα για την ομάδα του Γκουαρδιόλα.

Σε περιπέτειες που μπορεί να τραντάξουν τα θεμέλια του αγγλικού πρωταθλήματος μπαίνει η περσινή πρωταθλήτρια, Μάντσεστερ Σίτι.

Η έρευνα που είχε ξεκινήσει η Premier League για τις οικονομικές δραστηριότητες της αγγλικής ομάδας τον Δεκέμβριο του 2018, ολοκληρώθηκε και σήμερα ανακοινώθηκε το αποτέλεσμά της, σύμφωνα με το οποίο η ομάδα του Πεπ Γκουαρδίολα είναι ένοχη για πάνω από 100 παραβιάσεις, για εννέα σεζόν, από το 2009 έως το 2018.

Οι κατηγορίες αφορούν ανακριβή στοιχεία σε συμβόλαια παικτών και προπονητών, καθώς και σε αποζημιώσεις που δηλώθηκαν στους λογαριασμούς της και η λίγκα την παρέπεμψε σε ανεξάρτητη επιτροπή ελέγχου.

Η Σίτι κατηγορείται επίσης για μη συμμόρφωση με τους κανόνες της Premier League που απαιτούν από τους συλλόγους να ακολουθούν τους κανονισμούς της UEFA για το οικονομικό Fair-play από τις σεζόν 2013-14 έως 2017-18 και ότι δεν τηρεί τους κανόνες της Premier League για το κέρδος και τη βιωσιμότητα από το 2015-16 έως το 2017-18.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή Μέσα, ελλοχεύει ο κίνδυνος της αφαίρεσης βαθμών και ακόμα και αποβολή από το πρωτάθλημα.

«Τα μέλη της επιτροπής θα διοριστούν από τον ανεξάρτητο Πρόεδρο της Δικαστικής Επιτροπής της Premier League», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Premier league.

«Οι διαδικασίες ενώπιον της επιτροπής θα είναι εμπιστευτικές και θα ακουστούν ιδιωτικά. Η Premier League δεν θα κάνει περαιτέρω σχόλια σχετικά με αυτό το θέμα μέχρι νεοτέρας».

Σίτι: «Εκπλησσόμαστε και ανυπομονούμε να τελειώσει μια για πάντα αυτό το θέμα»

Από την πλευρά τους, οι «Πολίτες» απάντησαν με επίσημη ανακοίνωση σχετικά, αναφέροντας:

«Η Μάντσεστερ Σίτι εκπλήσσεται από την έκδοση αυτών των υποτιθέμενων παραβιάσεων των Κανόνων της Πρέμιερ Λιγκ, ιδιαίτερα δεδομένης της εκτεταμένης δέσμευσης και του τεράστιου όγκου λεπτομερούς υλικού που έχει παρασχεθεί στο EPL.

Ο σύλλογος χαιρετίζει την επανεξέταση αυτού του θέματος από μια ανεξάρτητη Επιτροπή, για να εξετάσει αμερόληπτα το πλήρες σύνολο αδιαμφισβήτητων στοιχείων που υπάρχουν προς υποστήριξη της θέσης της. Ως εκ τούτου, ανυπομονούμε να τελειώσει αυτό το θέμα μια για πάντα».

Και στο παρελθόν και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2020, μετά από αντίστοιχη έρευνα της UEFA, οι «Πολίτες» είχαν τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό από την Ευρώπη, αλλά τον Ιούλιο του ίδιου έτους έγινε άρση της ποινής λόγω παραγραφής, μετά από προσφυγή στο CAS.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News