Ολυμπιακός - Θύρα 7: Το μεσημέρι της Τετάρτης το ετήσιο μνημόσυνο

Το μεσημέρι της Τετάρτης (8/2, 13.00) θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στη Θύρα 7. Το προσεχές Σάββατο (10.00-14.00) η αιμοδοσία στο Μουσείο του «Γ. Καραϊσκάκης».

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 13:00 θα τελεστεί στο χώρο του μνημείου στο «Γ. Καραϊσκάκης» το μνημόσυνο των θυμάτων της τραγωδίας της Θύρας 7, όπως ανακοίνωσε επίσημα η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, με το σχετικό κείμενο να αναφέρει επίσης:

«Ημέρα μνήμης για την οικογένεια του Ολυμπιακού και τον ελληνικό αθλητισμό, 42 χρόνια μετά. Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε».

Παράλληλα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7, θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 στο χώρο του Μουσείου στο «Γ. Καραϊσκάκης», από τις 10:00 έως τις 14:00 κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Για όσους θέλουν να γίνουν κομμάτι αυτής της προσπάθειας έγιναν γνωστά τα εξής:

Λόγω των περιοριστικών μέτρων και για την ασφάλεια των αιμοδοτών, η αιμοδοσία θα γίνεται με ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 210 4800985.

Η αιμοδοσία γίνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μεταξά όπου υπάρχει Τράπεζα Αίματος.

Η θεσμοθέτηση της ετήσιας αιμοδοσίας στη μνήμη των Θυμάτων της Θύρας 7 αποτελεί μια ακόμη σημαντική κοινωνική συνεισφορά του Ολυμπιακού μας και είναι μεγάλη βοήθεια στους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται.

Η Αιμοδοσία δίνει ζωή. Πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν χρειαστεί αίμα και οφείλουμε να είμαστε εκεί. Οι διεθνής στατιστικές λένε ότι το 60% του πληθυσμού θα χρειαστεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μετάγγιση ολικού αίματος ή ενός από τα στοιχεία του αίματος, ενώ μόνο το 5% των ανθρώπων που μπορούν να γίνουν αιμοδότες δίνουν αίμα.

Η δωρεά αίματος είναι εντελώς ακίνδυνη και ανώδυνη, βοηθά τον οργανισμό μας να ανανεώνεται και διαρκεί μόνο 10 λεπτά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News