Παναθηναϊκός: Έτσι «έδεσε» και τον Αϊτόρ

EUROKINISSI

Το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης, τα σημεία – κλειδιά της επέκτασης του συμβολαίου του Αϊτόρ και τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας. Διαβάστε στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου.

Tο ήθελαν πολύ κι οι δύο πλευρές… Απ’ τη στιγμή που υπήρχε κοινή διάθεση, σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα θα βρισκόταν η «χρυσή τομή». Όπως κι έγινε, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει απ’ το βράδυ της Παρασκευής, σε προφορική συμφωνία με τον Αϊτόρ για επέκταση του συμβολαίου του.

Σαφώς και δεν ήταν εύκολη υπόθεση σε μία περίοδο, όπου ο Καταλανός δίνει την προσωπική μάχη του, για να επανέλθει υγιής στα γήπεδα. Στις πρώτες επαφές τον περασμένο Νοέμβριο υπήρξε απόσταση. Σημαντική, όχι όμως αγεφύρωτη.

Οι «πράσινοι» κάλεσαν την περασμένη Πέμπτη τον ατζέντη του στην Αθήνα για την τελική διαπραγμάτευση, μακριά απ’ τα φώτα της δημοσιότητας. Κάτι που ήθελαν και οι δύο πλευρές. Στην πρώτη (εν Αθήναις) κουβέντα υπήρξε πάλι απόσταση, όμως με παρέμβαση και του ίδιου του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος μίλησε με τον παίκτη, αλλά και μία συνολικά βελτιωμένη προσφορά απ’ τον Παναθηναϊκό, βγήκε «λευκός καπνός».

Η επαφή του ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΠΑΕ με τον Καταλανό, ωστόσο, ήταν καθοριστική, διότι εκεί μπήκε μέσα και το ανθρώπινο στοιχείο. O Αϊτόρ ένιωσε πολύ δυνατά το πόσο πολύ ήθελε όλος ο οργανισμός να παραμείνει στην ομάδα.

Η προφορική συμφωνία ανάμεσα στους ανθρώπους του «τριφυλλιού» και την πλευρά του 26χρονου άσου, επικυρώθηκε ουσιαστικά απ’ το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ανήμερα των 115ων γενεθλίων του συλλόγου.

Μέσα στον Φεβρουάριο θα πέσουν κι οι υπογραφές. Το νέο συμβόλαιο του Αϊτόρ θα περιλαμβάνει μία γενναία αύξηση, καθώς απ’ τις 450.000 ευρώ, οι αποδοχές του θα αγγίξουν τις 800.000 ευρώ σε ετήσια βάση. Ξέχωρα από κάποια συγκεκριμένα μπόνους στόχων (προσωπικών, αλλά κι ομαδικών) και συμμετοχών.

Συμβόλαιο για 2+1

Η συμφωνία αφορά επέκταση για 2+1 έτη. Κλειστό συμβόλαιο έως το 2025 και προοπτική επέκτασης γι’ άλλον έναν χρόνο. Η ενεργοποίηση του «+1», δεν θα έρθει μέσω κάποιου όρου (π.χ. αριθμού συμμετοχών), αλλά είναι ζήτημα του κλαμπ. Κοινώς είναι θέμα του Παναθηναϊκού πότε θα ενεργοποιήσει την επέκταση ενός ακόμη χρόνου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News