Αντώνης Καρπετόπουλος: Αν η ΑΕΚ θέλει παιχνίδια στα χαρτιά...

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος επιχειρεί να εξηγήσει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο έγινε χαμός μετά τα όσα συνέβησαν στο Περιστέρι.

Γιατί έγινε χαμός με όσα συνέβησαν στο Περιστέρι; Αν το σκεφτείς δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος – εννοώ τα περιστατικά είναι μάλλον απλά. Πριν το ματς έγινε μια ένσταση ακαταλληλότητας του γηπέδου από την πλευρά της ΑΕΚ γιατί οι εστίες δεν είχαν το σωστό ύψος.

Ο διαιτητής έκανε τη μέτρηση και διέγνωσε πρόβλημα. Έδωσε χρόνο στον Ατρόμητο να αποκαταστήσει το πρόβλημα. Παρά την όποια προσπάθεια δεν κατέστη δυνατό. Ο διαιτητής έκλεισε το φύλλο αγώνα και έστειλε το ματς στην κρίση του αθλητικού δικαστή.

Τότε γιατί όλοι φωνάζουν; Η απάντηση είναι γιατί εδώ είναι Ελλάδα. Κι εκτός από το προσκήνιο υπάρχει και το παρασκήνιο. Κι εκτός από την ανάγκη της τήρησης των κανονισμών υπάρχει και η υποκρισία.

Πάντα υπάρχουν ζητήματα κανονισμών

Η αλήθεια είναι πως οι εικόνες στο Περιστέρι είναι καταπληκτικά σπάνιες, όπως σπάνιο είναι πχ να υπάρχει στην ΑΕΚ ένας παράγοντας που είχε παρουσία σε δυο ιστορίες με προβλήματα δοκαριών κι εστιών: ο Γιάννης Παπαδόπουλος ήταν και στην Ηλιούπολη, όταν στο αξέχαστο ματς με τον Παναιτωλικό κάποτε τα δοκάρια πριονίστηκαν – τώρα το πράγμα ήταν λιγότερο θεαματικό.

Προφανώς πρόκειται περί σύμπτωσης και δεν παίζει και κανένα ρόλο. Όπως δεν παίζει ρόλο αν ο Αμπραμπατ πρόσεξε ότι οι εστίες ήταν πιο κοντές ή αν το είπε στην ΑΕΚ μια καλή νεράιδα (προσωπικά πιστεύω το δεύτερο).

Ο,τι και να έχει συμβεί την τύχη του ματς θα την κρίνει ο αθλητικός δικαστής. Διότι υπάρχει ένα ζήτημα κανονισμού, όπως πχ υπήρχε ζήτημα κανονισμού στην περίπτωση του Βάλνερ, σε διάφορες διακοπές για ρίψεις φωτοβολίδων ή για εισόδους οπαδών στο γήπεδο ή για τραυματισμούς προπονητών ή παικτών. Πάντα όταν τα ματς κρίνονται στα χαρτιά υπάρχει ένα ζήτημα κανονισμού.

Αν το είχε πει

Τότε γιατί όλοι φωνάζουν; Διότι υπάρχει κι ένα άλλο ζήτημα που στο τραπέζι το έχει βάλει παλιότερα η ίδια η ΑΕΚ και που έχει να κάνει με το αν τα ματς πρέπει να κρίνονται στα χαρτιά ή όχι. Εβγαλε πχ χθες μια ανακοίνωση η ΑΕΚ και λέει ότι κακώς την κατηγορούν ή της κάνουν πλάκα για τις μεζούρες κτλ.

Θα είχε δίκιο αν η ίδια δεν έλεγε πριν λίγο καιρό ότι «η ακλόνητη και επιβεβαιωμένη διαχρονικά και με υψηλό τίμημα θέση της ομάδας μας ότι οι αγώνες κερδίζονται και χάνονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε διαπραγμάτευση και δεν δύναται να αλλοιωθεί ακόμα και μπροστά στην επίτευξη ενός τόσο σημαντικού στόχου».

Δεν είχε πει τότε η ΑΕΚ ότι αυτό δεν ισχύει αν υπάρχει ακαταλληλότητα σε ένα γήπεδο ή όταν η Κάτια Κοξένογλου μιλάει άσχημα για την ομάδα μας. Αν το είχε πει κανείς δεν θα δικαιούταν να μιλάει σήμερα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Αντώνη Καρπετόπουλου εδώ 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News