Μπάμπης Χριστόγλου: Χωρίς την μπάλα στα πόδια του ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία τύχη...

EUROKINISSI

Ολιγωρίες και πισωγυρίσματα σαν αυτά της Τούμπας δεν χωρούν πια για τον Ολυμπιακό, εάν θέλει να κλείσει τη σεζόν με μία πορεία ανάλογη του ρόστερ του. Διαβάστε στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Οχι ότι ποτέ ο δρόμος για τον Ολυμπιακό ήταν εύκολος, ούτε και τώρα, πραγματικά, σε μια προβληματική χρονιά, που ξεκίνησε με πολλά λάθη, με ένα ρόστερ που κανένας δεν μπορούσε να το διαχειριστεί, όχι διότι ήταν κακό, αλλά επειδή ήταν μεγάλο και μη διαχειρίσιμο.

Του έδωσε την ευκαιρία του Ολυμπιακού κυρίως η διακοπή για το Μουντιάλ, αλλά και το γενναίο ξεκαθάρισμα απ’ τον Μίτσελ, να φτάσει σε ένα πιο ευέλικτο, πιο καθαρό ρόστερ. Είναι πλήρης σήμερα, αναμφισβήτητα κι αρκεί μόνο να του βγουν οι προσθήκες στα άκρα κι ο νέος αριστερός του μπακ. Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε σύντομα.

Μπορεί κάποιος να βρει έλλειψη σε αυτό το ρόστερ; Αν εξαιρέσουμε τα ρόστερ, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις και μαζί και με δύο και τρεις επιπλέον επιλογές. Αυτό που μένει πια στον κόουτς είναι αυτή η ομάδα να μένει με την μπάλα στα πόδια και να θυμίζει τον κυρίαρχο Ολυμπιακό των προηγούμενων ετών. Ετσι όπως είναι δομημένος ο Ολυμπιακός, δεν θα έχει καμία τύχη, τουλάχιστον στο εγχώριο Κύπελλο και πρωτάθλημα αν δεν έχει την μπάλα στα πόδια του.

Είναι γεγονός ότι το ταλέντο κι η πληρότητα σε κέντρο κι επίθεση μπορούν να του δώσουν κυριαρχία, αν όμως συνδυαστεί αυτό με μια αμυντική λειτουργία που πρέπει να προσφέρουν όλοι. Δεν έχει περιθώριο έτσι όπως είναι η ομάδα, οι μισοί να αμύνονται κι οι υπόλοιποι να παρακολουθούν. Είναι γεγονός ότι σε όποιο ματς ο Ολυμπιακός δεν μπήκε με πάθος, με κατοχή κι ενέργεια, εμφανιζόταν ένα μπλαζέ ύφος.

Είχε πρόβλημα, κάτι που αν το συνεχίσει στα επόμενα παιχνίδια, θα του δημιουργήσει προβλήματα και κατά συνέπεια, παιχνίδια που δεν θα έχουν γυρισμό. Τώρα, κάθε ματς είναι ντέρμπι, κάθε ματς θα έχει απώλεια στόχων. Δεν έχει την πολυτέλεια πια ο Ολυμπιακός, που είχε στα προηγούμενα χρόνια, όταν ήταν μπροστά με πολλούς βαθμούς διαφορά.

Τώρα, κάθε απώλεια κοστίζει, κάθε βαθμός που χάνεται τον απομακρύνει απ’ τον στόχο. Ο κόουτς πρέπει να χειριστεί με μαεστρία κάθε μονάδα του ρόστερ. Δεν περισσεύει πια κανένας, απ’ τον Κώστα Φορτούνη, τον Ματιέ Βαλμπουένα, μέχρι τον Παπέ Σισέ και τον Γκάρι Ροντρίγκες. Ελπίζω ο Ολυμπιακός να πάει στο γήπεδο της ΑΕΚ και να δείξει σε όλους ποιος είναι το αφεντικό.

Ολιγωρίες και πισωγυρίσματα σαν αυτά της Τούμπας δεν χωρούν πια. Θα δείξει ότι θέλει να κλείσει μια χρονιά που ξεκίνησε λάθος και να πάρει στο τέλος αυτό που όλοι αναγνωρίζουν στο ρόστερ του.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News