Γιώργος Χελάκης: Μπαγάσα Λάζαρε, τι έκανες πάλι...

Eurokinissi

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είναι παίκτης που παθιάζεται και θα τα δώσει όλα, αρκεί να αντιληφθεί ότι βρίσκεται σε περιβάλλον που τον εμπιστεύεται και τον εμπνέει. Διαβάστε στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου.

Eπιστρέφει. Πολλοί όταν το πληροφορήθηκαν άρχισαν να κάνουν σχόλια σχετικά με την ηλικία του και διατύπωναν αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρει. Αυτά προφανώς απασχολούν την ομάδα που τον πήρε και τον προπονητή που θα τον έχει διαθέσιμο.

Για όλους εμάς που αγαπάμε το καλό ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο του παλιού καλού καιρού, είναι ευτύχημα που επιστρέφει στο πρωτάθλημά μας. Γουστάρουμε να δούμε κάτι εξεζητημένο, έξω απ’ τα καλούπια των προπονητών.

Ο Λάζαρος έχει την ποιότητα και τις παραστάσεις να μας το προσφέρει. Ισως όχι με τη συχνότητα που το έκανε παλιότερα, αλλά θα το κάνει. Είναι τέτοια η αγωνιστική του νοοτροπία, ο τρόπος που έμαθε να παίζει μπάλα.

Η άποψη ότι ο Χριστοδουλόπουλος ανήκει σε μία γενιά ποδοσφαιριστών, που έμαθαν ποδόσφαιρο άλλων εποχών, επιβεβαιώνεται όταν κανείς τον παρακολουθήσει να παίζει. Προσποιήσεις και τελικές προσπάθειες που θυμίζουν ποδόσφαιρο περασμένων δεκαετιών.

Αλανιάρικη μπάλα από έναν παίκτη που οι τραυματισμοί και κάποιες επιλογές δικές του δεν του επέτρεψαν να πετύχει περισσότερα πράγματα απ’ όσα πέτυχε. Μεσοεπιθετικός με ταχύτητα, εμπνεύσεις και τελειώματα που σε καθηλώνουν.

Ένας αρτίστας, που έπαιξε σε εποχές με ελάχιστα περιθώρια για τέτοιους παίκτες. Με άνεση να κινείται σε όλες τις θέσεις πίσω απ’ τον σέντερ φορ και ως εσωτερικός χαφ. Παίκτης που παθιάζεται και θα τα δώσει όλα αν αντιληφθεί ότι βρίσκεται σε περιβάλλον που τον εμπιστεύεται και τον εμπνέει.

Ο Αρης, με την επιλογή του, κάνει τον Λάζαρο τον πρώτο παίκτη που θα παίξει και στις πέντε μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Καλή κίνηση αν λογαριάσουμε πως η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει Ελληνα παίκτη στη βασική ενδεκάδα της σε κανένα παιχνίδι της φέτος.

Σπάνια, δε, μπαίνει κάποιος Ελληνας ως αλλαγή. Ανεξάρτητα απ’ το πόσο χρήσιμος θα φανεί τελικά, είναι σίγουρο πως ο διεθνής μεσοεπιθετικός δεν πάει στον Αρη για να αράξει. Για να βελτιώσει τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Έρχεται για να παίξει και να πρωταγωνιστήσει. Το πόσο κρατάνε τα κότσια του θα φανεί στο γήπεδο. Στην Ανόρθωση, πάντως, μια χαρά τα κατάφερε. Χαρά μας να τον ξαναδούμε και να μας κάνει να σηκωθούμε απ’ τη θέση μας λέγοντας «βρε τον μπαγάσα τι έκανε πάλι»!

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News